Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trpi velike bolove

Malena Lava na putu prema SAD-u: "Uzbuđeni smo i zahvalni ljudima"

Aktualno Galerija Lava ide na liječenje u SAD - 3 Lava ide na liječenje u SAD - 3 Foto: DNEVNIK.HR Lava ide na liječenje u SAD - 2 Lava ide na liječenje u SAD - 2 Foto: DNEVNIK.HR Lava je otišla na liječenje u SAD Lava je otišla na liječenje u SAD Foto: DNEVNIK.HR Lava Petrušić - 2 Lava Petrušić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Lava Petrušić - 3 Galerija 1/6 >>
Malena Lava u srijedu putuje u SAD na skupocjeno liječenje.

Malena Lava putuje u SAD na skupocjeno liječenje. Za nju je prikupljeno 2,4 milijuna eura. Podsjetimo, dvogodišnja djevojčica boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA). Ako se ne liječi, bolest dovodi do potpune progresije te bolesnici ostaju nepokretni i ovisni o respiratoru. Lava već pije lijek Rizdiplam za svoju bolest, a sada će dobiti i genetski lijek.

"Lavina se dogodila! Humanitarna akcija Za ratnicu Lavu službeno je završila. Lava ima puni iznos od 2.400.000 eura za najskuplji lijek na svijetu'', objavila je Lavina majka Petra Petrišić nakon što je prikupljen potrebni novac.

Lavina majka u srijedu ujutro izjavila je kako jedva čeka da krenu. "Uzbuđeni smo i nervozni. Naša je poruka da smo jako zahvalni ljudima koji su nam pomogli i omogućili da ovo postane naša realnost", rekla je Lavina majka.

"Želja nam je da što prije obavimo sve te kontrole, da što prije izađemo iz bolnice, da nalazi dođu u neku normalu čim prije i da do jeseni budemo opet u Zagrebu", rekao je Lavin tata.

Lava trpi velike bolove, rekla je Lavina majka Petra. "Ima dana kada je ništa ne boli, ali ima dana kao jučer, kada se probudila uz jako vrištanje, kada sugerira da je bole ruke, da je bole koljena. U posljednje vrijeme počeo je tremor ruku, glave i donjih ekstremiteta", kaže Petra.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene