Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć djevojčici

"Ona je jedna od nas i zaslužuje pomoć": Akrobacije na motorima za malenu Lavu

Pomoć za malenu Lavu
Pomoć za malenu Lavu Foto: Screenshot / Instagram Petar Cindrić
U petak se održava stunt show u Zaprešiću za malenu Lavu kojoj je potreban revolucionarni lijek. Osim što su roditelji pokrenuli kampanju, priključili su se brojni drugi koji na svoj način žele pomoći djevojčici.

Djevojčica Lava boluje od spinalne mišićne atrofije, za koju pije lijek. No, njezini roditelji za nju žele i genetski lijek, Zolgensmu. Takva dvojna terapija u Hrvatskoj nije dostupna, a za Ameriku joj nedostaje oko 293.000 eura od potrebnih 2,4 milijuna eura.

Roditelji prikupljaju novac za Lavino liječenje. No, osim uplate na račun, neki su odlučili i organizirati svoje humanitarne akcije kako bi prikupili što više sredstava za malenu Lavu. Tako se u petak održava stunt show u blizini Novih Dvora u Zaprešiću.

"Pozivamo vas sve u petak 24.02. u 16 sati na stunt show u sklopu humanitarne akcije 'Lavin prvi korak'. Dođimo u što većem broju i pomognimo prikupiti sredstva za malu Lavicu! Lokacija je poligon od autoškole u blizini Novih Dvora u Zaprešiću", objavio je Petar Cindrić na svom Instagram profilu.

 

"Dobili smo poziv da napravimo stunt show i da privučemo što više ljudi na humanitarnu akciju prikupljanja sredstava. Naravno, bez razmišljanja smo se odazvali. Bit će nas s više motora i radit ćemo ono što radimo najbolje -  akrobacije na motorima", rekao nam je Cindrić.

Ima poruku za sve ljude. "Trebamo biti ujedinjeni i svi pomoći na koji god način mozemo jer se to tiče svih nas. I ona je jedna od nas i zaslužuje pomoć. Nismo ni svjesni koliko smo sretni da smo zdravi i zbog toga bi trebali dati dio sebe da pomognemo drugima", zaključio je Cindrić.

Pročitajte i ovo Humanitarne akcije za Lavu - 4 Boluje od spinalne mišićne atrofije Humanitarna akcija za malenu Lavu, brojni sportaši dali svoje dresove i opremu: "Da joj omogućimo sretno djetinjstvo"

Osim te najavljene humanitarne akcije, za pomoć Lavi aktivirali su se brojne poznate osobe. Kampanja se odvija putem platforme GoGetFunding putem koje se mogu uplatiti donacije za Lavu iz cijelog svijeta bez provizije.

Donirati za Lavu možete OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene