Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAKAZAO SUSTAV

Majka pretučenog dječaka progovorila za Dnevnik Nove TV: ''Osjećamo se sami, kao da se smatra da je naše dijete to izmislilo''

Prošlo je desetak dana od slučaja vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi u Biogradu, a šumovi u komunikaciji na relaciji roditelji - ravnatelj - Ministarstvo znanosti i obrazovanja još se ne stišavaju.

Jedanaestogodišnji dječak kojega je, prema tvrdnjama majke, u školskom zahodu skupina dječaka pretukla još ne ide u školu. Resorno Ministarstvo u Biograd je poslalo inspekciju, a da ih ravnatelj o slučaju nije obavijestio. Majka je odlučila ekskluzivno pred kamerom Dnevnika Nove TV progovoriti kroz što prolaze ona, suprug i njihovo dijete.

"Osjećamo se sami, osjećamo se kao da se na neki način smatra da je naše dijete to izmislilo samo zato što je ukazalo na problem. Dijete koje je žrtva nasilja nad sobom prikazuje se kao netko tko je osramotio školu jer je progovorio o tome", rekla je utučena majka.

Dijete još ne ide u školu

Odnosno, majka tvrdi da je ravnatelj jedno rekao njima, a drugo je izjavio za lokalne medije. Zbog zaštite djeteta majka licem pred kameru nije htjela, ali za Dnevnik Nove TV odlučila je progovoriti. Desetak dana od napada njezino dijete u školu još ne ide, kazala je reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Jurišić.

"Ovo je psihički nasilni čin na njega, a ne događaj, kako je prikazao ravnatelj. Njega je grupa starijih učenika uvukla u zahod, gdje su ga šakama tukli po trbuhu i rebrima čak i kad je pao na pod i sklupčao se", prepričava potresena majka.

Na podu školskog zahoda dijete je zatekla profesorica. Dva dana jedanaestogodišnjak je proveo u zadarskoj bolnici. Dijagnoza: kontuzija prsnog koša i trbušne stijenke. Sada je, kaže majka, fizički dobro, ali ne i psihički, što je potvrdio i psihijatar.

Pretučenom dječaku pripisani antidepresivi

Majka je kazala da je psihijatar nakon razgovora s njim utvrdio strah, odbačenost i nepovjerenje prema svima, te mu je prepisao antidepresive svaki dan prije spavanja po potrebi.

Boji se. A jedan od napadača, tvrdi majka, i dalje zove njezino dijete. Problem u cijeloj priči, po mišljenju majke, je i taj što za napad na sina nije doznala od vodstva škole. Ni od ravnatelja ni od pedagoga, već od djeteta, nakon čega odlazi u školu razgovarati s pedagogom.

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje VRŠNJAČKO NASILJE Ministarstvo šalje inspekciju u biogradsku školu zbog premlaćivanja dječaka: Tukli ga, gazili mu po licu...

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje VRŠNJAČKO NASILJE Užas u Dalmaciji: 11-godišnjeg učenika u školi napalo desetak starijih dječaka, udarali ga, stali na glavu...

"Rekla sam mu što se dogodilo, razgovarao je s mojim sinom. Tada nije pozvao ni policiju ni Ministarstvo. Niti Centar nije obavijestio. Nikoga. Iako smo ga i dijete i ja obavijestili o tome što se dogodilo'', kazala je.

Na pozive i poruke ni nama ravnatelj nije odgovarao. Slučaj su roditelji prijavili i policiji, a je li bilo propusta i tko je odgovoran, trebao bi utvrditi i nalaz inspekcije Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Od nedjelje, 2. listopada, Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene