Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI ZA CENTAR

Nakon seks-skandala Baričić se povlači iz politike, ali ostaje na listi za izbore u Splitu: Što ako ga građani izaberu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neovisno o njegovoj najavi da će se ''u potpunosti povući iz politike'', Luka Baričić ostaje kandidat na listi stranke Centar za novo splitsko Gradsko vijeće koje će se prijevremeno birati u nedjelju, 26. lipnja.

Zakon o lokalnim izborima, naime ne dopušta odustanak jednom ili više kandidata s kandidacijske liste nakon što istekne rok za kandidiranje, a to se u slučaju Splita dogodilo u četvrtak, 9. lipnja.

Zakon kaže i da se odustanak nekog od kandidata neće uvažiti i da će takva kandidacijska lista ostati pravovaljanom s imenima svih objavljenih kandidata.

Čini se da je toga svjestan i sam Luka Baričić koji je u ponedjeljak, nakon izbijanja afere sa eksplicitnim porukama navodnim djevojkama iz Srbije, izjavio da se ''povlači iz politike i da neće konzumirati mandat gradskog vijećnika ako ga osvoji na sljedećim izborima''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna seks-skandal u splitu Gradski vijećnik namještao dogradonačelniku seks s maloljetnicom, Puljak ih obojicu brani: "Žrtve su odvratne prevare, sutra sve prijavljuju policiji"

Bude li Baričić izabran, može podnijeti ostavku i reći da umjesto njega u Gradsko vijeće ulazi vijećnik koji je na listi poslije njega, objasnio je izvor dobro upućen u izborna pitanja.

Na kandidacijskoj listi Centra, koja je pravovaljana, Baričićevo je ime na 10. mjestu od ukupno 31., koliko se, naime, bira vijećnika u splitsko Gradsko vijeće.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene