Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLITIČKI POTRES

Kriza vlasti u Splitu: Ivica Puljak i Bojan Ivošević daju ostavke, Split ide na nove izbore

Split ide u nove izbore. Splitski gradonačelnik Ivica Puljak će, kako neslužbeno doznaje DNEVNIK.hr., zajedno sa svojim zamjenikom Bojanom Ivoševićem dati ostavku.

Ivica Puljak iz stranke Centar će, kako iz pouzdanih izvora neslužbeno doznaje DNEVNIK.hr, zajedno sa svojim zamjenikom Bojanom Ivoševićem dati ostavku.

Na presici u četvrtak dat će više detalja. Split će tako morati ići u nove izbore.

Pročitajte i ovo Dario Hrebak HREBAK UPOZORIO Nevolje u liberalnoj obitelji: ''Kolegi Puljku prijeti kazna od 50.000 kuna''

Uz Puljka, ostavke će dati i njegovi vijećnici, a Vice Mihanović, šef splitskog HDZ-a, potvrdio je za Dnevnik Nove TV da će ostavke dati i vijećnici njegove stranke.

Podsjetimo, Puljak je, nakon što je državno odvjetništvo zbog prijetnje novinarima podiglo optužnicu protiv njegova zamjenika Ivoševića, rekao da je Ivošević i dalje na dužnosti te da još nije dobio optužnicu.

Potom se javio Most i naveo da zamrzavaju suradnju s Puljkom dok Ivošević ne odstupi s funkcije. Nakon toga je isto učinio i predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić iz stranke Pametno, koji je u koaliciji s Možemo i Novom ljevicom. Pridružila im se i nezavisna Branka Ramljak s liste poduzetnika Tomislava Mamića Tommyja, koja je također bila članica vladajuće koalicije.

Kasnije tijekom dana oglasio se i Ivošević, napisavši na Facebooku tek: "Pokažimo im što je Split!"

Marijana Puljak je pak na Facebooku objavila pjesmu Dina Dvornika "Ništa kontra Splita" i stihove: "I moš govorit kontra mene i kontra cilog svita, ma neću da čujen ništa, ništa kontra Splita". 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene