Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lovro Kuščević

''Novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijet će Sabor, a ne Josipa Rimac''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je u petak da će novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa donijeti Hrvatski sabor a ne sadašnja državna tajnica u njegovu ministarstvu Josipa Rimac koja je na čelu radne skupine za izradu prijedloga zakona, a protiv koje se vodi postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

"Josipa Rimac koordinira rad skupine koja je sastavljena od stručnjaka iz akademske zajednice, iz resornih ministarstava a članica tog radnog tima bila je i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković. Na njima je da naprave prijedlog novog zakona. Zakon će usvojiti Hrvatski sabor, a ne Rimac niti itko drugi", rekao je Kuščević.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković Stranka s imenom i prezimenom Dalija Orešković u Dnevniku Nove TV otkrila što joj je bilo najvažnije u pregovorima s SDP-om: "Dala sam sve što imam da se to ostvari“ Dalija Orešković TKO JE DALIJA OREŠKOVIĆ? Karamarka je stajala odlaska s vlasti, a Milanović ju je nazvao samodopadnom narikačom

Novinari su ga, naime, nakon svečanosti završetka projekta "Razvoj i implementacija IT sustava za nadzor Zakona o općem upravnom postupku (ZUP)" pitali kako komentira da se na čelu skupine za izradu prijedloga novog zakona nalazi Josipa Rimac koja je prekršila Zakon o sprječavanju sukoba interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje.

Kuščević ističe da će novi zakon doprinijeti smanjivanju mogućnosti privatnog utjecaja i privatnog sukoba interesa kod osoba koje obnašaju javnu dužnost.

Na konstataciju kako je Dalija Orešković izjavila da neće ostati u toj radnoj skupini, ministar uprave rekao je da je ona nekoliko mjeseci bila član te radne skupine i sudjelovala na nekoliko sastanaka u Ministarstvu uprave na izradi tog novog zakona.

"Da li ona želi dalje surađivati ili ne, to je njezina stvar", poručio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene