Obavijesti Video Pretražite Navigacija
popodne koalicijski sastanak

Kuščević o ostavci: "Na kraju je ispalo sjajno. Jednostavno sam prelomio, postalo je teško i rekao sam da neću više"

Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mate Rimac rasprodao C_Two (Foto: Rimac Automobili) Galerija 1/3 >>
Dan nakon što je podnio ostavku, sad već bivši ministar uprave Lovro Kuščević kratko je prokomentirao svoju jučerašnju odluku.

Na posao u Ministarstvo došao je oko 11 sati, gdje je kratko prokomentirao jučerašnju ostavku.

Pročitajte i ovo HDZ-ovi ministri na terenu - 1 Priprema za izbore HDZ-ovci u punoj mobilizaciji prije izbora: Sedmorica su svoj dan proveli na terenu Branko Bačić KOMENTIRAO I AFERU FRKE PETEŠIĆA Bačić nakon koalicijskog sastanka: "Ići ćemo u provjeru potpisa za obje inicijative Mosta"

"Na kraju je ispalo sjajno, zahvaljujem vam što ste pratili moj mandat, nadam se da će to nastaviti i dalje na mojim drugim funkcijama koje ću obnašati", kazao je Kuščević.

Na pitanje je li mu bilo teško dati ostavku, poručio je kako je to napravio "vrlo lako" te je jednostavno prelomio.

"Uvijek sam izjavljivao da ću prvog dana kad mi bude teško dolaziti na posao dati ostavku. Postalo je teško i rekao sam neću više", rekao je Kuščević za N1 televiziju

Kazao je kako se ne boji kaznenog progona, dok na pitanje treba li HNS izaći iz Vlade nije želio odgovarati te je samo kolegu u prolazu pozdravio s "hvaljen Isus"

Bačić: "Nije se mogao posvetiti svom poslu u Vladi"

"Razlog ostavke Lovre Kuščevića je svakodnevno produciranje novih okolnosti oko rada ministra, to je otežavalo rad Vlade, prvenstveno ministrov rad, nije se mogao posvetiti svom poslu u Vladi", rekao je predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić.

Dodao je da se to očekivalo od Kuščevića te da je premijer to prihvatio.

"Ostavka ministra nema veze s ultimatumom HNS-a. Radije bismo išli na izbore nego nešto mijenjali zato što se to ne sviđa nekome od partnera", kazao je Bačić i još oštrije dodao: "Tako se ne razgovara s partnerima. Kad bismo mi imali nešto protiv nekog ministra, ne bismo slali takve poruke putem medija."

"Nastavljamo rad u Vladi s ovom vladajućom koalicijom. U petak ćemo sve izglasati i vidimo se najesen", poručio je Bačić. 

Nije htio reći tko će biti novi ministar. N1 javlja da bi zamjena za Lovru Kuščevića mogla bi biti imenovana već do kraja tjedna.

Bačić kaže da se danas još neće izabrati novi politički tajnik HDZ-a. 

Pred Vladom se pojavio i Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade iz HNS-a. 

"Razgovarali smo i nadam se da više neće takve stvari puniti naslovnice i biti u medijima, da će se više govoriti o reformama i o onome što stvarno radimo, što treba raditi", rekao je Štromar.

Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, komentirala je Kuščevićev odlazak: "Sigurno da je postupio dobro, kad čovjek sam osjeti da funkcija koju obnaša stvara teret njemu, stranci obitelji... on zna koliko mu je bilo teško kad je donosio odluku."

Na pitanje hoće li ga zamijeniti na čelu Ministarstva, Rimac je rekla da u ovom trenutku premijer zna tko će Kuščeviću biti nasljednik te da ga treba pustiti da on to sam kaže. 

Pojavio se i HNS-ov Milorad Batinić.

"HNS se ponio i više nego korektno. Mi smo dobar koalicijski partner, nije bilo podmetanja s naše strane", rekao je Batinić, a na pitanje o mogućoj široj rekonstrukciji rekao da treba pričekati koalicijski sastanak.

Andrija Hebrang rekao je da je Kuščević žrtva svoje politike.

"To je ukidanje refenduma koji je očito bio legalan i prošao je. Ne mislim da je Kuščević otišao zbog ucjene HNS-a, već zbog SDSS-a i Milorada Pupovca", rekao je za N1 Andrija Hebrang.

Lovro Kuščević još nije stigao u Ministarstvo uprave. Ondje je, međutim, stigao državni tajnik Darko Nekić, kojega se spominje kao mogućeg Kuščevićeva nasljednika. Nije bio raspoložen za izjave.

Nakon brojnih afera koje su se tjednima vezivale za njega, Lovro Kuščević sinoć je podnio ostavku. Njegovu ostavku putem medija tražio je i koalicijski partner HNS. Koalicijski sastanak zakazan je za danas u 13 sati. Postavlja se pitanje kako će se prema HNS-ovu ultimatumu postaviti premijer Andrej Plenković i hoće li ih izbaciti iz Vlade. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene