Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnička buna

Liječnici traže ostavku ravnatelja HZZO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetak liječnika primarne zdravstvene zaštite zatražilo je smjenu ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tihomira Strizrepa.

Prozivaju ga za niz nepravilnosti i nezakonitosti što je, tvrde, kulminiralo novčanim kažnjavanjem 120 liječnika uskratom 30 posto glavarine. 120 liječnika time je kažnjeno jer i dalje koriste nelicencirani program za pristup središnjem zdravstvenom informatičkom sustavu tvrtke koja je u vlasništvu upravo dr. Galijaševića, organizatora današnjeg prosvjeda. Nisu primljeni ni u HZZO-u, ni u Ministarstvu zdravstva.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio''

>> HZZO: Zaradili 466 milijuna kuna više nego lani

'Zahtijevamo smjenu ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje dr. Tihomira Strizrepa jer smo analizirajući cijelo ovo vrijeme njegovog mandata na toj funkciji evidentirali niz postupaka koji se mogu okarakterizirati kao zloporaba ovlasti i položaja'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene