Lažna humanitarna akcija na Facebooku
Lažna humanitarna akcija na Facebooku Foto: Profimedia

Djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola, kojeg se sumnjiči da je na Facebooku, s ciljem pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi, izradio stranicu na kojoj je građane pozivao da uplate novčane iznose za bolesnu osobu s područja Osijeka.


Utvrđeno je kako je podatke izmislio, čime je počinio kazneno djelo prijevare. Protiv mladića zbog toga će biti podignuta kaznena prijava.

Vezani članci Novac, ilustracija Lažne bolesti, sahrane, teška situacija u obitelji: Prevarantica od dvojice muškaraca izvukla gotovo pola milijuna kuna Ilustracija Ponovimo gradivo: Ne uplaćujte novac muškarcu koji vam preko interneta obećava novac i zlato!

"Izmislio je podatke i humanitarnu akciju, još ne znamo koliko mu je točno novca uplaćeno na račun ni koliko je ljudi uspio prevariti", rekli su nam iz PU požeško-slavonske. 

Akcija je pozivala građane da novčano pomognu kako bi se izliječila petogodišnja izmišljena djevojčica Kristina Omić iz Osijeka.U apelu za pomoć stajalo kako je "Kristina Omić iz Osijeka rođena 12. lipnja 2014. i bliži joj se peti rođendan, a nikada nije spoznala što to znači biti sretna na svoj dan."

Navodna je obitelj u objavi na Facebooku i internetskoj stranici tražila više od pola milijuna kuna. No policija i HZZO krajem prošlog tjedna potvrdili su da djevojčica pod tim imenom i prezimenom i s tim datumom rođenja ne postoji, a stranice su s Facebooka ubrzo nestale.