Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon cijelog govora

Lapsus: Leko Đakovčanima čestitao dan - Vukovara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipu Leki, predsjedniku Sabora, prilikom obilježavanja grada Đakova na kraju govora dogodio lapsus kad je Đakovo nazvao Vukovarom.

‘Želim da sljedeće obilježavanje grada Vukovara bude u znaku optimizma, novih projekata i novih radnih mjesta’, rekao je Josip Leko.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Đakovo je danas proslavilo Dan grada, 8. svibnja, i 744 godine pisane povijesti, a na svečanosti u Hrvatskome domu bio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, koji je da je Đakovo grad iznimnoga kulturnog naslijeđa, a đakovačko-osječkome nadbiskupu i metropolitu mons. Đuri Hraniću uručena je godišnja nagrada grada Đakova.

>> Đakovo: Mali vinari se udružili kako bi se lakše probili na tržište

Svečanu akademiju, na kojoj su bili i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, saborski zastupnici i gradonačelnici drugih gradova županije te đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić, otvorio je predsjednik đakovačkoga Gradskog vijeća Tomislav Vuković.

Predsjednik Sabora podsjetio je kako je Đakovo grad duge povijesti i tradicije, iznimnoga kulturnog naslijeđa, s bogatstvom prirode, i nadasve grad radišnih, poštenih ljudi.

‘Grad je to Josipa Jurja Strossmayera koji nije zadužio samo Đakovo i Slavoniju, nego i cijelu Hrvatsku i hrvatsko društvo u cjelini. Vrijednosti na kojima je gradio svoja stajališta i djela koja je ostavio nama u naslijeđe obvezuju i vas u Đakovu i hrvatsku državu, hrvatsko društvo u cjelini’, rekao je Leko.

‘Nadam se da će Đakovčani znati iskoristiti te blagodati, te vrijednosti koje je ostavio Strossmayer svojim djelima, poput katedrale, i nastaviti putem koji je taj biskup postavio. Đakovo doživljavam kao vrlo otvoren grad koji zna čuvati svoju tradiciju i vrijednosti, koji prima svoje goste’, kazao je predsjednik Sabora i dodao da Đakovo proslavlja svoj dan u predizborno vrijeme.

‘Naravno ovo je vrijeme kada se političke stranke roje, kada se predstavljaju na razne načine pa je delikatno da predsjednik Sabora bilo što govori o tome. Ne bih htio biti stranački obojen, ali za Đakovo mi se čini da potencijale mora koristi brže, bolje. U to sam uvjeren s obzirom na mladost koju imate, s obzirom na gospodarske potencijale, kulturu koju su vam ostavili vaši preci, s obzirom na zemljopisni položaj, na prometni položaj, i nadam se da će ubuduće Đakovo biti perjanica razvoja cijele Slavonije’, poručio je predsjednik Sabora Josip Leko.

Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković naglasio je kako je ponosan što već 12 godina obnaša tu dužnost u gradu kao što je Đakovo.

Kao gorući problem Đakova istaknuo je nezaposlenost jer je u gradu oko 3.300 nezaposlenih, no, dodao je, velika je nezaposlenost problem cijele Hrvatske.

Budućnost grada su nova radna mjesta i daljnji razvoj kontinentalnog turizma, zaključio je Vinković i pozvao na zajedništvo za bolju budućnost grada. ‘Ona leži i u želji da od 100 kuna koje zaradimo u Slavoniji ne ostanu samo tri, nego barem 20 kuna’, rekao je Vinković.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljena su priznanja grada, a među dobitnicima je bio i novoimenovani đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić, kojem je uručena godišnja nagrada grada Đakova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene