Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagorski tornado

Krš i lom u Gornjoj Stubici: "Osjećaj je bio strašan, tutnjalo je. U roku od tri ili četiri minute otišao je cijeli krov"

Aktualno Galerija +0 Oštećena kuća u Gornjoj Stubici Galerija 1/1 >>
Olujno nevrijeme koje je u utorak poharalo Gornju Stubicu iza sebe je ostavilo krš i lom.

Zagorski tornado, kako su ga prozvali stanovnici, oštetio je 30-ak kuća. Šteta se i dalje zbraja. U četvrtak se očekuju nove oborine, a stanovništvo i na blagdan radi na sanaciji kuća. Kuća obitelji Pavalić ostala je bez krova.

Marko Pavalić kaže kako još uvijek nemaju pravi uvid u razmjere štete. "Zidovi su vlažni, trebamo izbacati sve dole i onda ćemo znati više", kaže. 

Zato su u pomoć priskočili prijatelji. Došli bi i susjedi, ali su se i njihove kuće našle na putanji razarujećg zagorskog tornada. Mnogi su ostali bez krovova. Na području općine Gornja Stubica zasad je prijavljena šteta na 30-ak kuća. Stradali su i gospodarski objekti, a vatrogasci su imali stotinjak intervencija.

"O silini jučerašnjeg neveremena svjedoće kuće. Vjetar je srušio  trešnju koja baš i nije tanka i pala je na zid kuće koji se u potpunosti srušio. Pravo je čudo da nitko nije stradao", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. 

Stjepan Kelemen, vlasnik kuće i dalje je u šoku. "Izgledalo je jako loše, u roku tri ili četiri minute otišao je cijeli krov. Osjećaj je bio strašan, tutnjalo je. Počelo je curiti u kuću", prepričava. 

Razmjere štete pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene