Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela službenu kampanju u rodnom kraju

Kolinda Grabar Kitarović: Završit ću Tuđmanov posao i odvesti Hrvatsku u blagostanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović počela je svoju predizbornu kampanju u utorak točno u ponoć u Dražicama, u svom rodnom kraju Grobnišćini.

Kolinda Grabar Kitarović je u svom govoru u općinskoj dvorani u Dražicama, koji se prenosio na internetu putem njezine web stranice, istaknula da će "završiti posao koji je započeo dr. Franjo Tuđman i odvesti Hrvatsku u blagostanje". "Nikome neću dopustiti da kaže da Hrvatska ne može biti bogata jer ima sve resurse i ljude te je zajedno možemo povesti u bolji život", rekla je istaknuvši da se na taj način mora pobijediti malodušje i bezidejnost u društvu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Andrej Plenković Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Gdje ti je vladajuća većina, Plenkoviću?"

Ustvrdila je da nisu istinite tvrdnje da predsjednik ne može učiniti ništa zbog ustavnih ograničenja. "Predsjednik, odnosno predsjednica može učiniti mnogo. Tko može biti samo fikus, neka bude doma i prepusti prostor onima koji mogu," kazala je.

Ocijenila je da su ustavne mogućnosti sasvim dovoljne za djelovanje predsjednika na području vanjskih poslova, nacionalne sigurnosti, obrane te sigurnosnih službi, ali i za osiguranje "normalnog i usklađenog djelovanja svih poluga vlasti". "Ova vlast ne radi ništa i mora početi raditi ili otići", rekla je.

Na što uopće Josipović misli kad govori o ustavnim promjenama?

Dodaje da je sadašnja vlada bezidejna i nesposobna te da će, postane li predsjednica, pozvati vladu premijera Zorana Milanovića da sazove sjednicu na kojoj bi se raspravilo stanje u zemlji. "Ako nisu u stanju riješiti probleme onda ću ih pozvati da odstupe i prepuste mjesto onima koji znaju i hoće", naglasila je.

Iznijela je podatak po kojem je Hrvatskoj na raspolaganju iz EU fondova u ovoj godini bilo 11 milijardi kuna, a da od toga nije iskorišteno ništa. "To je veleizdaja i za to netko treba odgovarati", naglasila je.

Sadašnjeg predsjednika Ivu Josipovića optužila je da je sukrivac za loše stanje i duboku krizu u Hrvatskoj jer je, kako je navela, šutio i odobravao rad ove vlade. "On nema obraza tražiti novi mandat jer u pet godina nije napravio ništa, u pet godina nije uspio reći nijedan artikulirani stav ni o čemu bitnome u zemlji", kazala je govoreći o Josipoviću.

Predstavljajući osnovne elemente svog programa, kazala je da se temelji na pet točaka i to na gospodarskom rastu, socijalnoj stabilnosti koja podrazumijeva nužnost brige za sve koji se ne mogu brinuti za sebe, potom nacionalnoj sigurnosti i obrani uz jačanje važnosti i spremnosti vojske, vladavini prava s borbom protiv korupcije bez političke selektivnosti te vanjskoj politici s okosnicom borbe za nacionalne interese i jačanjem gospodarske diplomacije.

Moramo razvijati dobre odnose sa susjednim državama, ali s politikom čistih računa, što podrazumijeva rješenje problema s Ljubljanskom bankom, granicama i pitanjem nestalih osoba u Domovinskom ratu, kazala je.

Kolinda Grabar Kitarović je u nastavku programa na Grobnišćini obišla Spomen sobu hrvatskih branitelja te pekaru Lišćevica u Čavlima. U programu slijedi i posjet brodogradilištu Viktoru Lencu u Rijeci te ribarskog broda u riječkoj luci, čime želi upozoriti na važnost ljudi koji rade u noćnim smjenama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene