Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi na jednog, jedan na sve

VIDEO Evo što o nastupu predsjedničkih kandidata u debati kažu stručnjaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jesu li predsjednički kandidati u debati na Novoj TV uspjeli prenijeti političke poruke? Tko je bio nervozan, a tko s kim neprimjereno komunicirao? Stručnjakinja za komunikaciju Gabrijela Kišiček i politolog Tihomir Cipek, izdvojili su najznačajnije detalje.

Iz predsjedničkog sučeljavanja glasači su mogli iščitati političke poruke kandidata. No, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, smatra prof Cipek, neodlučnima nisu pokazali razliku. "Relativno je mala razlika između predsjednika republike i Kolinde Grabar Kitarović, koja tu nije do kraja profilirala svoje stavove, osim što je kritizirala Vladu", smatra Cipek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički izbori '20 posto glasača tražilo neku novu pravednost' Slika nije dostupna Na misi u katedrali Predsjednički kandidati zaželjeli - sretan Božić!

Od Ive Josipovića je i sama dobila kritike koji ju je prozvao "lutkom dvojca Karamarko - Vaso Brkić". Kitarović je to ocijenila neprimjerenim ponašanjem aktualnog predsjednika države.

Istraživanje - Kakav dojam su kandidati ostavili na građane?

Stručnjakinja za komunikaciju Gabrijela Kišiček, najneprimjerenom smatra komunikaciju na relaciji Kujundžić - Sinčić. "Ta žestoka retorika je prešla granicu pristojnosti i njegovo (Kujundžićevo) obraćanji s 'Ti' je bio znak jedne nepristojnosti", smatra Kišiček.

"Sigurno da biračko tijelo koje će glasovati za tog mladog čovjeka neće glasovati za Kujundžića i obrnuto, i taj dvoboj nema smisla u pridobijanju birača. Ima smisla da svatko kaže svoj stav", smatra Cipek.

Na stavove troje izazivača Ivo Josipović različito je reagirao. "Ivo Josipović je bio nervozan, što je bilo i za očekivati, jer ide po drugi mandat, a morao se suočiti s troje kritičara", ističe Kišiček. Njegovi kritičari bi na njegovo mjesto, a u sučeljavanju su, kažu stručnjaci, obrazložili i svoje političke stavove. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene