Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jesu li predsjednički kandidati u debati na Novoj TV uspjeli prenijeti političke poruke? Tko je bio nervozan, a tko s kim neprimjereno komunicirao? Stručnjakinja za komunikaciju Gabrijela Kišiček i politolog Tihomir Cipek, izdvojili su najznačajnije detalje.


Iz predsjedničkog sučeljavanja glasači su mogli iščitati političke poruke kandidata. No, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, smatra prof Cipek, neodlučnima nisu pokazali razliku. "Relativno je mala razlika između predsjednika republike i Kolinde Grabar Kitarović, koja tu nije do kraja profilirala svoje stavove, osim što je kritizirala Vladu", smatra Cipek.

Vezani članci Slika nije dostupna '20 posto glasača tražilo neku novu pravednost' Slika nije dostupna Predsjednički kandidati zaželjeli - sretan Božić!

Od Ive Josipovića je i sama dobila kritike koji ju je prozvao "lutkom dvojca Karamarko - Vaso Brkić". Kitarović je to ocijenila neprimjerenim ponašanjem aktualnog predsjednika države.

Istraživanje - Kakav dojam su kandidati ostavili na građane?

Stručnjakinja za komunikaciju Gabrijela Kišiček, najneprimjerenom smatra komunikaciju na relaciji Kujundžić - Sinčić. "Ta žestoka retorika je prešla granicu pristojnosti i njegovo (Kujundžićevo) obraćanji s 'Ti' je bio znak jedne nepristojnosti", smatra Kišiček.

"Sigurno da biračko tijelo koje će glasovati za tog mladog čovjeka neće glasovati za Kujundžića i obrnuto, i taj dvoboj nema smisla u pridobijanju birača. Ima smisla da svatko kaže svoj stav", smatra Cipek.

Na stavove troje izazivača Ivo Josipović različito je reagirao. "Ivo Josipović je bio nervozan, što je bilo i za očekivati, jer ide po drugi mandat, a morao se suočiti s troje kritičara", ističe Kišiček. Njegovi kritičari bi na njegovo mjesto, a u sučeljavanju su, kažu stručnjaci, obrazložili i svoje političke stavove. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju