Projekt Startaj Hrvatska obogatio je tržište novim i zanimljivim proizvodima koji nude najbolje od prirode. Među njima su Superheraw pločice, Ghee maslac, Špajz juhe i Shapello šampon za kućne ljubimce. Proizvodi su to koje je odabrala Nova TV u suradnji sa SPAR-om Hrvatska i koji su se istaknuli među stotinama prijava pristiglih na projekt, a ostalo je još malo vremena da kupci kažu svoje.

Galerija


Osam poduzetnika ušlo je u utrku za ugovor sa SPAR-om Hrvatska, a samo jedan od njih, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika, te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će hrvatski HIT proizvod 2020. te zaslužiti posebno mjesto na policama SPAR i INTERSPAR trgovina diljem Hrvatske.

Vezani članci Berna Storjak i Donat Rupčić - 3 Berna Storjak: ''Dobili smo nadu da iako se cijeli svijet izokrenuo naglavačke, čuda su moguća!'' Spara je trajni kolač s rokom trajanja od 75 dana Jeste li ih isprobali? Četiri hrvatska proizvoda koja imaju svijetlu budućnost

U posljednjoj epizodi emisije Startaj Hrvatska imali smo prilike vidjeti kako su se poduzetnici koji stoje iza Ghee maslaca, Shapella, Superheraw pločica i Špajz juha snašli u proizvodnji tako velikih količina, koje su sve prepreke morali prijeći da bi njihov proizvod stigao na plave police te naposljetku kako su se snašli u direktnoj prodaji.

1. Superheraw – BIO snack pločice

Superheraw BIO snack pločice ukusne su i hranjive slastice. Dolaze u pet plašteva, odnosno pet okusa, organske su, prilagođene veganima, nemaju glutena ni rafiniranog šećera. Podloga svim okusima Superheraw pločica najmanje je sedam sastojaka koji su ručno usitnjeni, hladno prešani i pakirani do savršenstva kako biste svoje superherojske pločice mogli nositi na posao, u školu, na putovanja i sportske aktivnosti.

''Pločice su jako zdrave, ali nije samo da su zdrave jer ima jako puno zdravih proizvoda, one moraju biti jako ukusne jer bez toga nema ništa. Napravljene su isključivo od orašastog i suhog voća, sjemenki i odabranih začina. Lišene su svega lošega, a ostalo je sve ono dobro u njima'', kazala je poduzetnica Tijana Božović Galjanić, koja je pločice prvenstveno osmislila za svog sina Luku, koji je alergičan na aditive u hranu.

Ghee maslac izrađuje se ručno od kvalitetnog hrvatskog maslaca
Superheraw pločice dolaze u pet okusa (Foto: Nova Studio)

2. Ghee – pročišćeni maslac bez laktoze

Ghee maslac izrađuje se ručno od kvalitetnog hrvatskog maslaca malih proizvođača, a dobiva se tradicionalnom metodom kojom se maslac u kontroliranom, višesatnom procesu pročišćuje od vode, mliječnih bjelančevina i laktoze, zbog čega je pogodan za ljude alergične na mlijeko i mliječne proizvode. U njemu je sačuvano ono najbolje od mlijeka, a može se koristiti kao namaz ili za pečenje.

''Smatram da bi svako kućanstvo moglo imati berem jednu zdjelicu gheeja zato što ga može primijeniti zaista za sve. Ghee je termostabilna masnoća i prilikom pripreme hrane može se zagrijati do 250 °C, što mu daje prednost u odnosu na neka druga ulja'', rekla je za svoj proizvod Berna Storjak, koja se prvi put susrela s proizvodnjom ghee maslaca još kao djevojčica uz svoju baku.

Ghee maslac izrađuje se ručno od kvalitetnog hrvatskog maslaca
Ghee - pročišćeni maslac Foto: Nova TV

3. Špajz – domaće juhe u teglici

Špajz juhe su poput laganog variva – niskokalorične, ukusne, zasitne i praktične. Naglasak je na svježem povrću koje se nabavlja od hrvatskih OPG-ovaca. Osim soli i papra juhama su dodani ružmarin i bosiljak te maslinovo i bučino ulje. Špajz juhe nalaze se u teglicama baš zato da se mogu jesti bilo kada i bilo gdje. Ukupno četiri vrste juhica spravljene su prema jednostavnoj recepturi, a okusom podsjećaju na finu domaću kuhinju naših mama i baka.

''Moje teglice ljudi kupuju zato što si ne stignu skuhati. Teglica nema konzervansa, sve je prirodno. Povrće je od lokalnih OPG-ovaca, nema nikakvih štetnih tvari unutra. To je jedan kompletan obrok u teglici'', kazala je Martina Završki, mlada poduzetnica iz Osijeka.

Ghee maslac izrađuje se ručno od kvalitetnog hrvatskog maslaca
Špajz juhe dolaze u četiri okusa (Foto: Nova TV)

4. Shapello – nježni šampon za kućne ljubimce

Shapello je šampon za kućne ljubimce koji nježno čisti i detoksicira, ne sadržava sulfate, parabene, umjetna bojila niti mirise. Baza šampona potpuno je prirodna, kao i sastojci zelene gline i aktivnog ugljena koji dubinski čiste i detoksiciraju. Eterično ulje čajevca Shapellu daje i specifičan miris po svježe pokošenoj travi. Šampon dolazi u krutoj varijanti za vanjska kupanja i tekući koja je idealan za kućnu upotrebu.

''U Shapellu se životinja može učestalo prati upravo zato što je pH-neutralan i, dapače, preporučuje se, pogotovo zimi kada životinja hoda po asfaltu koji je tretiran solju zbog smrzavanja. Tada se životinjici znaju upaliti šapice pa je dobro maknuti tu sol. To je kao šlapice za šapice'', kazala je kreatorica Mary Novosel, koju je za osmišljavanje proizvoda inspirirao vlastiti pas.

Ghee maslac izrađuje se ručno od kvalitetnog hrvatskog maslaca
Šampon Shapello dolazi u tekućoj i krutoj varijanti (Foto: Nova Studio)


Osam proizvoda osam poduzetnika iz Startaj Hrvatska možete pronaći u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama diljem Hrvatske na posebno označenoj plavoj polici.

Ghee maslac izrađuje se ručno od kvalitetnog hrvatskog maslaca
Plavu policu s proizvodima kandidata emisije Startaj Hrvatska možete pronaći u INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama (Foto: Nova TV)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.