Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno iznenađenje

'Kod nas živi petero ljudi, a jedan od njih je mrtav već pet godina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječanka Sandra Jurić šokirala se kada je uoči izlaska na europske izbore odlučila provjeriti podatke u registru birača.

Osječanka Sandra Jurić odlučila je uoči izlaska na europske izbore u registru birača provjeriti podatke, a onda se neugodno iznenadila činjenicom da na četiri lokacije u vlasništvu njezine obitelji živi pet osoba koje tu zapravo ne žive.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Kako pravilno glasati: Znate li što je preferencijalno glasanje? Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

Što se točno događa odlučila je provjeriti u Ministarstvu uprave. Doznala je da je na jednoj lokaciji još uvijek upisan stari vlasnik, na drugoj je upisan čovjek za kojeg nikad nisu čuli (do 1995. godine bila je moguća prijava na adresu bez pristanka vlasnika), na trećoj čovjek od kojeg su prije 15-ak godina kupili kuću,  a koji je umro prije pet godina i na četvrtoj bračni par koji im je prodao posjed.

Policija 'češlja' vrgoračko područje zbog lažno prijavljenih građana

Sandra je uputila apel svim ljudima da provjere tko je prijavljen na njihovoj adresi. 'Izgleda da su ti ljudi ostali zavedeni na našim adresama, a vjerojatno su prijavljeni i tamo gdje su otišli živjeti. To uopće nema smisla', rekla je za Glas Slavonije. Ona već za danas planira odlazak u Ured državne uprave s vlasničkim listovima kako bi odjavila 'svoju' petorku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene