Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I toga ima

Klik, posadio sam rajčicu: Kraj Čazme niknulo 1000 online vrtova za one koji za pravi nemaju uvjeta ni vremena

Virtualni vrt - 2
Virtualni vrt - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Virtualni vrt - 1 Virtualni vrt - 1 Foto: DNEVNIK.hr Virtualni vrt - 2 Virtualni vrt - 2 Foto: DNEVNIK.hr Virtualni vrt - 3 Virtualni vrt - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vrt, ilustracija Galerija 1/4 >>
Korona, proljetni lockdown i ograničen promet roba mnoge građane natjerali su na razmišljanje o vlastitom vrtu. Mnogima se to i ostvarilo te je kraj Čazme niknulo 1000 online vrtova za one koji vrt žele, a za njega nemaju uvjeta ni vremena.

Budući da je hrvatska poljoprivreda već dugo u problemima, obradi zemlje možemo se baviti online.

"Svaki korisnik bira što će na kojoj cjelini biti od kulture. Online naprave vrt da ne moraju trošiti dodatno vrijeme na odlaske u vrt, nego da iz svog doma kreiraju sve", rekao je Vjekoslav Budanec, voditelj proizvodnje povrća na stranici Gruntek.

"Kad počne berba, može ubrati sam svoje plodove i napraviti tu jedan mali izlet sa svojom obitelji", dodao je Budanec.

Mjesečna naknada za vrt je 199 kuna, u što je uključeno podizanje i održavanje vrta, kao i sve druge aktivnosti koje su potrebne za uzgoj povrća. Ako ipak želite sami održavati svoj vrt, to možete učiniti i na krovu zgrade ili na balkonu.

"Možemo imati čili papričice koje su zgodne jer su nižeg rasta. Možemo imati salatu, začinsko bilje, majčinu dušicu, peršin, a možete i rajčicu u jednoj većoj tegli posaditi. Možete i krumpir uzgajati na balkonu", rekao je Ilija Jurić, uzgajivač začinskog i ljekovitog bilja i presadnica.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković U Banskim dvorima Andrej Plenković nakon sjednice VNS-a: "Osuđen je napad na Banske dvore, složili smo se da je riječ o djelu s obilježjem terorizma"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon posljednjeg vandalizma Izraelski veleposlanik o ustaškom pozdravu: "Vrijeme je da se potpuno zabrani svaka upotreba 'Za dom spremni'"

Vlastiti vam vrt, rekla nam je Marija Cafuk, uzgajivačica varaždinskog zelja, kupusnjača i krumpira, može biti veliki izvor sreće.

"Kad obrađujete zemlju i znate da će od toga nešto niknuti, to je najveće zadovoljstvo i najveće bogatstvo", rekla je Cafuk.

"Ne samo da imam ljubav prema toj zemlji, nego gradsku djecu dovodim na zemlju da oni stvarno vide da zelje ili bilo koja biljčica ne izraste u dućanu", dodala je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene