Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratili ga u Hajduk

Kerum spasio nasilnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antonio Vrkić, 16-godišnji igrač nogometnog kluba Primorac iz Stobreča kraj Splita, divljački je pretučen prije pola godine. Napad je izazvao 15-godišnji igrač Hajduka koji je zbog toga i suspendiran. No, napadač je nedavno vraćen u Hajduk, a neki misle da je to zatražio njegov poznati kum, novi dioničar Hajduka, Željko Kerum.

Prije pola godine, 15-godišnji Hajdukovac, inače kumče Željka Keruma, zaprijetio je nakon sukoba u igri 16-godišnjem nogometašu Antoniju Vrkiću iz kluba Primorac. Nekoliko dana poslije, Hajdukovac je sa pet pomagača pred školom u Splitu dočekao Antonija. Dok su ga pomagači tukli nogama, nogometaš ga je izudarao bokserom po glavi, rekla je majka napadnutog. Kako majka radi u bolnici šokirana je vidjela sina. 'Imao je šavove, sav krvav, ponavljao majko ne nerviraj se', ispričala je Ankica Vrkić, majka napadnutog igrača.

Pročitajte i ovo Đuro Sessa NEMA OSNOVE ZA STEGOVNI POSTUPAK Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma Slika nije dostupna Ročišta vjerovnika u veljači Totalni slom Kerumova poslovnog carstva: Još prije četiri godine utvrđen dug od 1,7 milijardi kuna

Nakon napada, predstavnici Hajduka posjetili su ih kod kuće. Sportski direktor Buljan obećao je da će svoga agresivnog igrača oštro kazniti. 'Rekao je, gospođo, mali sigurno više neće igrati', kaže majka. Antonio još ima traume. No, pola godine nakon napada njegov 15-godišnji napadač vraćen je u igru Hajdukovih kadeta. Je li to uzor mladima, pita se ogorčeno majka? Uvjerena je da je kum Kerum zatražio pomilovanje.

'Ja sam sto posto sigurna da je on iza svega, jer je kupio pola Hajduka i malom je kršteni kum', kaže majka. U klubu Primorac u Stobreču ne žele ulaziti u priču. Tek, o svom igraču koji je bio žrtva napada kažu sve najbolje. 'Antonijo je odličan i s njim nikad nismo imali problema', rekao je Stipe Režić, trener NK Primorac – Stobreč.

Kerum priznaje da je kum napadača, ali odbacuje bilo kakav utjecaj na odluku kluba. U Hajduku pak sportski direktor Buljan kaže da svome igraču kao mladome trebaju pružiti novu šansu te da je kaznu što se ponio kao nasilnik već platio višemjesečnom zabranom igranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene