Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za Božić se dijelilo umirovljenicima, a za Uskrs, splitski gradonačelnik Željko Kerum posegnut će u gradsku blagajnu, kako bi nezaposlenima dao po 500 kuna.


U Splitu je svaki mjesec oko 800 ljudi više na Zavodu za zapošljavanje, pa je gradonačelnik Kerum zaključio da su potrebitiji od umirovljenika. Na splitskom Zavodu za zapošljavanje nezaposlenih sve više i više. Jučerašnja brojka je 15.750 i situacija alarmantna pa je gradonačelnik Kerum zaključio da im treba pomoći, i to Uskrsnicom vrijednom 500 kuna iz gradske blagajne.

Vezani članci Đuro Sessa Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma Božićnica - Ilustracija Opa, kakav potez! Jedan dalmatinski grad isplaćuje božićnice nezaposlenima

'To bi nas došlo oko 7 milijuna i 500 tisuća kuna. Mi smo planirali do 8 milijuna kuna, vjerujemo da će taj iznos bit dostatan da bi dali svima po 500 kuna za Uskrs', kaže Jure Šundov, dogradonačelnik Splita. 'Dobra je odluka jer svi nezaposleni nemaju stalnu naknadu i naravno da je dobra, ako ne znam ako već prođe šest ili 12 mjeseci onda nezaposleni nemaju ništa', rekao nam je jedan od građana.

Uskrsnice neće dobiti i umirovljenici, jer u Gradu kažu, nemaju za sve, a oni primaju barem kakvu, takvu mirovinu. 'Zaključili smo da je velika razlika između nekoga tko ipak ima neko redovno primanje i onih koji uopće nemaju primanja tako da smo se naprosto odlučili sada za ovo. Da ima u blagajni odnosno u proračunu više sredstava, mi bi bili sretni kad bi svima mogli dati, ali evo dat ćemo ono što možemo', smatra Šundov. Uskrsnice za nezaposlene još moraju proći splitsko Gradsko Vijeće koje bi se trebalo sastati upravo na ovu temu 23. ožujka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju