Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoren i posljednji vrtić

Kerum ispunio obećanje Splitu i sad će na sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Zagreb zamrzava plaće, u Splitu se i dalje ima. Gradonačelnik Željko Kerum vozi novi, crveni Ferrari, a priča se i da mu ide u casinu. Niti grad ne stoji loše, jer danas je otvoren posljednji od obećanih vrtića i jedini je problem što će cijeli slučaj zbrinjavanja mališana, već za dva dana završiti na sudu.

Prerezana je vrpca, otvoren je i zadnji vrtić i Željko Kerum ispunio je konačno svoje prvo obećanje, no zbog njega će za dva dana i na optuženičku klupu splitskog prekršajnog suda. 'Takav je život,.. očekujem da ta prekršajna prijava bude poništena..., a nemam se uopće zašto braniti, jer ja sam u ovom poslu ispao častan, i ja i moje kolege, koji su sudjelovali u tome', rekao je Željko Kerum.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko Slika nije dostupna Gorući problem u Splitu Kerum ispunio obećanje i za svu djecu osigurao mjesto u vrtiću?

>> VIDEO: Kamo to zapravo ide Željko Kerum?

No tako ne misli i općinsko državno odvjetništvo koje je zaključilo da je prekršen zakon. Kerum je posao uređenja novih gradskih dječjih vrtića, bio povjerio tvrtki Taho Keramika, svojeg prijatelja Ivice Livaje, a da nije proveden postupak javne nabave, a Grad se brani da je tako napravljeno zbog žurnosti. 'sve što je napravljeno onog momenta kad je proglašena žurnost, svi koraci koji su napravljeni u gradu su potpuno ispravni koraci. Znači, mi ni jednu grešku nismo napravili, jedino je pitanje je li žurnost znači ako mi kažemo da vrtići trebaju biti otvoreni do prvi devetog. Da se nije išlo prema državnom odvjetništvu i znači cijela ta procedura vjerujte mi ovi vrtići bi radili prvog devetog', kaže Anđelka Visković, dogradonačelnica Splita.

I brojni roditelji će u ovom slučaju pronaći opravdanje i za gradonačelnika i za kršenje zakona. Ukoliko ga Prekršajni sud proglasi krivim, Kerum će morati posegnuti u džep i platiti 50 tisuća kuna. To vjerojatno neće biti problem jer se priča po gradu da je prošli vikend u casinu zaradio nekoliko desetaka tisuća eura. 'Ćakule i tračeve neću komentirati, ja sam ovdje za ozbiljan posao, a ne za gluposti', zaključio je Kerum. No, materijal za ćakule Kerum je dao i vozajući se ovih dana u novom Ferrariju, za kojeg se procjenjuje da je vrijedan oko 2,6 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene