Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaznena prijava protiv R. Mesića iz Rovinjskog sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici istarske kriminalističke policije podnijeli su kaznenu prijavu rovinjskom Općinskom državnom odvjetništvu protiv zaposlenika Doma za zlostavljanu djecu i odrasle osobe žrtve obiteljskog nasilja "Rovinjsko sunce" Romea Mesića (32) zbog osnovane sumnje da je počinio bludne radnje na štetu triju štićenica te ustanove.

Policija nije navela puno ime prijavljenoga, a riječ je o sinu
Nevenke Mesić, bivše predsjednice Upravnog vijeća te ustanove. To je prvo podnošenje kaznene prijave u slučaju "Rovinjsko sunce".

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Slika nije dostupna Priskluškivanje i nadziranje Holy podnijela kaznenu prijavu: Pročitajte kako je vijest o mailu putovala do ministrice

Po riječima glasnogovornice Nataše Rogić, policija je u suradnji s rovinjskim Općinskim državnim odvjetništvo, a na temelju anonimne prijave, provela ovih dana izvide u toj ustanovi te došla do saznanja da je 32-godišnjak iz Rovinja počinio to kazneno djelo. 

Time su se pokazale istinitim optužbe štićenica Doma za zlostavljanu djecu i odrasle osobe u Rovinju koje su osumnjičenog početkom godine optužile za zlostavljanje.

"Detalje ovog slučaja ne možemo iznijeti u javnost zbog zaštite
digniteta oštećenih osoba te zbog daljnjeg postupanja. U svakom slučaju, riječ je o punoljetnim osobama", kazala je glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić dodavši kako je osumnjičeni te tri štićenice zlostavljao od srpnja do prosinca prošle godine.

Istraga se nastavlja.

Inspekcijskim nadzorom Ministarstva zdravstva koncem siječnja ove godina utvrđeno je da Dom "Rovinjsko sunce" nije osigurao prehranu koja zadovoljava najosnovnije potrebe kao ni higijenske potrepštine korisnika. 

Dom nije vodio uredno knjige o poslovanju i stručnom radu
te korisnicima nije redovito isplaćivao priznatu pomoć za osobne
potrebe. Slučaj "Rovinjskog sunca" u javnost je dospio nakon optužbe anonimne štićenice o gladi i nečistoći u toj ustanovi, te
zlostavljanju i vrijeđanju štićenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene