Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O tome kako se i zašto dobivaju vodeća mjesta u državnim tvrtkama odlučio je, nakon što je dobio otkaz u Hrvatskoj poštanskoj banci, progovoriti nekadašnji saborski zastupnik, Jadranko Mijalić.


Najprije je, kaže, bio zaposlen u Hrvatskim poštama, ali je primijetio muljaže u nabavi automobila i sve to, doduše anonimno, prijavio USKOK-u. Tadašnji premijer Ivo Sanader odlučio ga je kazniti i uz pomoć potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič maknuo iz Pošta. No ipak, trebalo je kupiti Mijalićevu šutnju pa mu kratko kasnije daju posao pomoćnika direktora za financije u Hrvatskoj poštanskoj banci. Mijalić je ondje otkaz dobio nedavno, kada se pokazalo da na poslu boravi svega dva sata. Tek nakon toga, Mijalić progovara o događajima u Hrvatskim poštama i proziva svoju bivšu stranačku šeficu.

Vezani članci Slika nije dostupna Čistkama su javna poduzeća dobila samo novog 'Pedra' koji će visjeti Slika nije dostupna Državne tvrtke u šest mjeseci moraju otpustiti pet posto radnika

'Prvo je po direktivi, vjerojatno Sanadera, uklonila mene iz Uprave i nakon toga je ušla sama u nadzorni odbor i na taj način spriječila bilo kakve pridošlice koje bi mogle praviti probleme', rekao je Mijalić. 'Što se tiče njegovih izjava jedino što želim reći je da njegove navode, bez obzira što se govori o njegovim problemima na poslu, treba ispitati i ja mu tu dajem potporu, a što se tiče mog članstva u nadzornom odboru, ja sam bila na jednoj sjednici i to na božićnoj', kaže Adlešič.