Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerovali ili ne

Kakav apsurd! HDZ-ov zastupnik želi prisvojiti učiteljski stan na moru, razlog je bizaran

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
HDZ-ov saborski zastupnik Rade Šimičević tužbom od Općine Sali traži namjenski stan za učitelje. On i supruga živjeli su u njemu dok su radili u školi, prije tri desetljeća, a nakon toga besplatno u njemu ljetovali. Smatraju da stan pripada njima. Općina se usprotivila jer je stan strogo namijenjen učiteljima.

Rade Šimičević, HDZ-ov saborski zastupnik, radio je prije 33 godine u Osnovnoj školi Petar Lorini u Salima, a njegova supruga Vesna do 1994. godine.

Živjeli su tada u učiteljskom stanu, koji su, kao i svi drugi i prije i poslije njih, dobili isključivo na korištenje s obvezom da ga vrate kad im prestane radni odnos.

Ilustracija Rade Šimičević (Foto: Damjan Tadic/Cropix)

No, oni su zadržali ključ školskog stana u prvom redu do mora i u ljetnim mjesecima, kad bi se učiteljica koja ga je nakon njih dobila na korištenje vratila kući u Zadar i s kojom su ostali u srdačnim odnosima, prešutno i besplatno u tom stanu boravili za svojih ljetnih posjeta Salima. 

Nakon što je učiteljica otišla u mirovinu, Općina je adaptirala stan i promijenila bravu te ga je prije dvije godine predala na korištenje drugoj učiteljici.

Šimičević je ostao bez svojih besplatnih dana u Salima, piše Jutarnji list, a na adresu Općine Sali stigao je sudski poziv za ročište - Šimičevići ih tuže za ometanje posjeda.

Pročitajte i ovo Izvješće o Sjevernoj Koreji Izvješće UN-a Glad, prisilni rad, represija: Vodstvo ove zemlje okrutno krši prava svojih stanovnika

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi VIDEO Napad na Moskvu: Oboren dron nad gradom, srušio se na zgradu, poremećen zračni promet - "Čula se snažna eksplozija"

Općina se usprotivila njegovu tužbenom zahtjevu. Naime, predmet postupka odnosi se na zgradu u vlasništvu Općine Sali, a u toj su zgradi stanovi strogo namjenski - namjena im je da ih koriste nastavnici osnovne škole u Salima dok su u radnom odnosu.

''Postupak je u stadiju izvođenja dokaza i u ovom ga trenutku Općina Sali, opreza radi, neće komentirati", kazao je Vladimir Radulić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Jutarnjem listu dok se saborski zastupnik odlučio za šutnju.

Njegov potez nije naišao na razumijevanje, tvrde u redovima HDZ-a, ni među stranačkim mu kolegama, kao ni među mještanima i učiteljima.





 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene