Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

VIDEO Napad na Moskvu: Oboren dron nad gradom, srušio se na zgradu, poremećen zračni promet - "Čula se snažna eksplozija"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ukrajina je pokušala dronom napasti Moskvu, tvrdi rusko Ministarstvo obrane.

Ukrajina je u petak rano ujutro pokušala izvršiti napad dronom na Moskvu i njezinu regiju, objavilo je rusko ministarstvo obrane u priopćenju u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ukrajinski dron udario je u petak u zgradu u središtu Moskve nakon što ga je srušila ruska protuzračna obrana, prekinuvši zračni promet u svim civilnim zračnim lukama glavnog grada Rusije, rekli su ruski dužnosnici.

Reutersov svjedok koji je bio na tom području opisao je kako je čuo "snažnu eksploziju". Fotografije prikazuju radnike i djelatnike hitne pomoći kako pregledavaju oštećeni krov zgrade u koju je udario dron.

Rusko ministarstvo obrane i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekli su da nije bilo žrtava nakon što je protuzračna obrana uništila dron koji je zatim pao na zgradu kompleksa Expo Center u Moskvi u ranim jutarnjim satima u petak. Expo Center je skupina izložbenih paviljona i višenamjenskih dvorana udaljena manje od pet kilometara od Kremlja.

Pročitajte i ovo Rajčice - 4 Berba podbacila Kupci će biti gladni domaće hrane: "Imamo manje za bar 40 posto"

"Oko 4 sata ujutro po moskovskom vremenu kijevski režim izveo je još jedan teroristički napad korištenjem bespilotne letjelice na objekte koji se nalaze u Moskvi i moskovskoj regiji", priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Kijev zasad nije komentirao eksploziju u Moskvi.

Zračni promet nakratko je obustavljen u četirima glavnim zračnim lukama oko ruskog glavnog grada - Vnukovu, Domodedovu, Šeremetjevu i Žukovskom.

Ruska agencija za zračni promet rekla je da je sedam letova preusmjereno na alternativne zračne luke.

Pročitajte i ovo Lara Arapović Bonačić Razuzdani turizam Britanci reklamiraju opijanje u Splitu, građani očajni: "Oni su najbrojniji i najgori turisti"

"UAV (besposadna letjelica), nakon što je bila ciljana oružjem protuzračne obrane, promijenila je putanju leta i pala na nestambenu zgradu u području Krasnopresnenskaja nasipa u Moskvi", priopćilo je ranije rusko ministarstvo.

Zračni napadi bespilotnih letjelica duboko u Rusiji povećali su se otkad je bespilotna letjelica uništena iznad Kremlja početkom svibnja. Civilna područja glavnog grada pogođena su kasnije u svibnju, a moskovska poslovna četvrt dvaput je gađana u tri dana ranije ovog mjeseca.

I Ukrajina i Rusija poriču da gađaju civile i civilnu infrastrukturu u gotovo 18-mjesečnom ratu.

Ukrajina obično ne komentira tko stoji iza napada na ruski teritorij, iako su dužnosnici javno izrazili zadovoljstvo zbog njih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene