Još uvijek se rješava zagonetka kako je komad ventilacijskoga sustava pao na kolnik u tunelu Učka početkom ovoga mjeseca. Zbog toga je došlo i do prometne nesreće. Koncesionari tvrde - sustav je nedavno prošao sve kontrole, a policija najavljuje skori kraj istrage.

Galerija


Vozač koji je udario u zaustavljeni automobil u tunelu Učka zbog komada ventilatorskog sustava na prometnici kažnjen je s dvije tisuće kuna zbog neodržavanja propisanog razmaka među vozilima. To je za sada jedina izrečena kazna za nesvakidašnju nesreću u tunelu Učka početkom travnja.

Vezani članci Prometna nesreća u Kaliforniji Strava u Kaliforniji: Najmanje 15 mrtvih u sudaru kamiona i auta u kojem je bilo više od 20 ljudi Kamioni se sudarili u tunelu Veliki Gložac, promet pušten nakon što su ih izvukli Krš i lom u tunelu na A6: Izgorio automobil pa se sudarili kamioni, ozlijeđena jedna osoba

Koncesionar tvrdi - sustav nije zakazao. ''Zadnji inspekcijski nalaz je obavljen petnaestak dana prije ovog događaja i istim je potvrđeno da je ventilacijski sustav u potpunosti ispravan'', rekao je David Stankić, rukovoditelj Službe upravljanja i sigurnosti prometa BINA Istre.

Još uvijek je u tijeku policijska istraga kako je došlo do nesvakidašnje nesreće u tunelu Učka kada je dio ventilacijskoga sustava završio na kolniku.

''Jedan od mogućih uzroka je i da je pao predmet s vozila koje je prolazilo ispod ventilatora i tom prilikom da se oštetio ventilator koji je kasnije uzrokovao pad same zaštitne plastike'', pojašnjava Stankić.

Kraj policijske, ali i interne istrage - čeka i nadležni ministar. ''Onaj tko je odgovoran će snositi štetu. To je tako uvijek, ali nije na meni da utvrđujem odgovornost ja mogu samo dobiti nalaz, a onda će netko drugi to morati utvrditi'', rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastruktura.

Vozači s obje strane Učke - opreznije u posljednje vrijeme voze kroz tunel. Većina kaže ima povjerenja u koncesionare, ali opreza nikada dosta.

''Nije ugodno čuti, vjerojatno mi ne bi bilo drago da se dogodi meni'', kaže Katja iz Karojbe.

''Ovo je samo usijavanje straha ljudima koji svakodnevno tamo prolaze. Ako se mene pita - to se ne bi smjelo nikada dogoditi'', rekao je Mateo iz Rijeke.

No, dogodilo se. A istraga koja je pri kraju trebala bi utvrditi tko je odgovoran za događaj koji bismo mogli svrstati u rubriku - vjerovali ili ne. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr