U tunelu Učka u četvrtak oko podneva dogodila se prometna nesreća pri kojoj se dio ventilacijskog sustava otkačio sa stropa tunela i pao.

Galerija


Ventilacijski sustav u tunelu Učka u četvrtak oko podneva pao je ispred vozila kojim je upravljala 24-godišnjakinja. Ona je potom naglo zakočila kako bi izbjegla udar u predmet.

Vezani članci Prometna nesreća u selu Župić (Foto: Pixsell, Edina Zuko) - 10 Teška prometna nesreća kod Siska: Kamion izbjegao srnu, prevrnuo se i udario u automobil I dalje istraga o nesreći u tunelu Učka (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Još nije okončano rješavanje zagonetke u tunelu Učka: "To se ne bi smjelo nikada dogoditi!"

Međutim, iza nje je bilo drugo vozilo kojim je upravljao 46-godišnjak koji nije zakočilo dovoljno brzo te je došlo do sudara. Na teren su izišle interventne službe te je u tunelu vladala posebna regulacija prometa, piše portal Naša Bujština.

U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene dvije osobe. Nesreća se dogodila kada je 46-godišnjak upravljao automobilom Ford, riječke registarske oznake, kolnikom brze ceste B-8 u pravcu Pule.

Vozač nije držao potrebni razmak tako da je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila Citroen, pulske registarske oznake, kojim je upravljala 24-godišnjakinja, a koja je usporila kako bi izbjegla nalet na dio ventilacijskog sustava, koji je neposredno prije pao na kolnik.

U nesreći su lakše ozlijeđeni vozač Forda i njegov 36-godišnji suputnik. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču Forda izdat će se prekršajni nalog.