Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jandroković: Vjerujemo da ćemo pregovore završiti do ljeta 2009.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerujem da će Hrvatska ispuniti sve što je potrebno kako bi završila pristupne pregovore s EU-om do ljeta 2009., izjavio je hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, komentirajući jučerašnju izjavu predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barrosa da će Europska komisija najesen ove godine objaviti da je ciljni datum završetka pregovora s Hrvatskom jesen 2009., ako Hrvatska ispuni potrebne uvjete.

"Hrvatska ima dosta toga za učiniti na unutarnjem planu te ispregovarati sva potrebna poglavlja, ispuniti mjerila, tako da će to biti dobar rezultat", kazao je Jandroković novinarima u Zagrebu na gospodarskom forumu o mogućnostima razvoja i poticanja gospodarstva u BiH.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Slika nije dostupna Swoboda: Zastoj u reformama ugrožava ulazak Hrvatske u EU i 2011.

"Mi se nadamo i vjerujemo da ćemo do tada ispuniti sve što je potrebno kako bi Hrvatska završila pregovore do ljeta 2009", kazao je ministar.

Istaknuo je da u tome Hrvatska ide svojim putem, dodajući da su to vrlo složeni pregovori i reforme koje se ne tiču samo političke strukture već društva u cjelini.

"Najbitnije je da idemo u pozitivnom smjeru i da su izvješća Europske komisije pozitivna i ocjenjuju stalni napredak RH, te da smo skinuli sve teške političke probleme i ostavili ih iza sebe", rekao je Jandroković.

Hrvatska sada, kazao je Jandroković, ulazi u tehničku fazu koja zahtjeva veliki rad i napor državne administracije i ostalih u procesu i vjerujem da ćemo do ljeta 2009. to i završiti.

Jandroković je također izrazio zadovoljstvo zbog najavljenog dolaska predsjednika SAD-a Georgea W. Busha u Hrvatsku, napominjući kako je to potvrda odličnih bilateralnih odnosa, prijateljstva i partnerstva između Hrvatske i SAD-a, kao i potvrda međunarodne pozicije i ugleda RH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene