Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković doputovao je u utorak jednodnevni službeni posjet Beču na poziv austrijske ministrice vanjskih poslova Ursule Plassnik.


U središtu službenih razgovora biti će bilateralni odnosi Hrvatske i Austrije i mogućnost njihova daljnjeg produbljavanja, kao i hrvatsko približavanje Europskoj uniji.

Vezani članci Velika akcija policije na ulicama Beča - 3 Austrija razmišlja o dugotrajnom zatvoru za osuđene teroriste i oduzimanju državljanstva potencijalnim napadačima Alexander Van der Bellen Teroristički napad u Beču: Milanović razgovarao s austrijskim kolegom i osudio nasilje

Austrija je u sklopu Europske unije jedna od najvećih zagovornica hrvatskog puta u punopravno članstvo europske obitelji država i potpuno podupire Hrvatsku u ostvarenju tog cilja.

Hrvatsko-austrijski bilateralni odnosi, i politički i gospodarski, u stalnom su usponu što potvrđuje i činjenica da je Austrija prvi izravni ulagač i četvrti trgovinski partner naše zemlje.

Za vrijeme boravka u Beču ministar Jandroković sastat će se poslijepodne i s predsjednicom Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Barbarom Prammer, a također i s predstavnicima gradišćanskih Hrvata u Beču.