Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako je točno da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić živi u stanu Ninoslava Pavića, ne preostaje ništa drugo osim da podnese ostavku, izjavio je član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković.


'Radi se o očitom sukobu interesa', odgovorio je Jandroiković na upite o stanovanju ministra Ostojića u stanu u Bužanovoj ulici koji pripada Pavićevoj tvrtki. Dodao je i da se sada postavlja pitanje kako informacije dolaze do medija, posebno do pojedinih izdanja.

'Jedino što bi bilo ispravno, demokratski, što bi se dogodilo u svakoj demokratskoj državi je da ministar ode', dodao je Jandroković. Da bi Ostojić trebao dati ostavku smatra i Laburist Nikola Vuljanić.

'Ako je priča istinita, to je nešto što si ministar ne bi smio priuštiti, kao ni itko tko ima utjecaja na poslovanje tog nakladnika. Takve stvari se u normalnim državama ne događaju. Zbog ovoga sa stanom ja bih, ne ponudio, nego dao ostavku', rekao je Vuljanić. Na pitanje je li riječ o nastavku afere izlista telefonskih poziva, odgovorio je da ga 'ne zanima to što se špijunčine međusobno naganjaju'. 

>> Ranko Ostojić: Ne znam što je tu sporno! Možda mi vi možete pomoći pronaći stan?

Vezani članci Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Jandroković: "Neka Milanović kaže tko su mu bili poslovni partneri. Isplaćivao si je minimalac i zakidao državu" Nadzor SOA-e zbog razrješenja Radeljića (Video: Dnevnik Nove TV) ''Tko o čemu, Jandroković o izbornom legitimitetu. Moraš biti velika faca da s 808 glasova postaneš predsjednik Sabora"

I Dinko Burić (HDSSB) smatra da ni jedan dužnosnik, pogotovu ministar, ne bi smio imati bilo kakve veze s medijskim nakladnicima, a posebno ne s onima koji državi duguju porez. 'Ovo budi sumnju u postojanje sukoba interesa, ali i na to nije li možda u ovakvim situacijama i objašnjenje zašto pojedinim povlaštenim medijima cure informacije', rekao je Burić, ustvrdivši da 'u Hrvatskoj postoje režimski mediji koji imaju pristup informacijama, i od strane sadašnje i od strane bivše vlasti'.

Burić žalosnim smatra što još nije osnovano saborsko Povjerenstvo za sprječavanje sukoba, koje bi, kaže, najmjerodavnije moglo reći je li Ostojić u sukobu interesa. Komentirajući činjenicu da se priča o Ostojićevu stanu pojavila nekoliko dana od izbijanja afere s izlistom telefonskih brojeva, Burić je kazao kako je 'jasno da je to međustranački obračun'.

Ustvrdio je da je obavještajni i represivni aparat protuzakonito korišten i za vrijeme bivše vlasti, kada su se tvrdi, na nalog za kontrolu ispisa poziva Branimira Glavaša dodavali brojevi članova Glavaševe udruge.

Ruža Tomašić (AHSP) također drži da bi Ostojić trebao dati ostavku.'U normalnim državama to bi bio razlog za ostavku, jer ministar policije mora pokazivati svojim primjerom', rekla je Tomašić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook