Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jako nevrijeme praćeno tučom koja je nedjelju poslijepodne pogodilo otok Brač prouzročilo je veće štete na poljoprivrednim površinama, a najteže je stradala općina Bol, doznaje se u Centru 112.


Od Bolskog načelnika Tihomira Marinkovića doznaje se da je tuča bila veličine lješnjaka te je prouzročila štete na vinovoj lozi i na maslinama, koje će se naknadno utvrditi. 

Vezani članci Vjetar podignuo u zrak čamac na Jarunu Snažan vjetar podigao u zrak čamac na Jarunu: "Pijavica usred bijela dana, sreća pa čamac nije nikoga ozlijedio" Frane Lozić - 1 Raskrinkao milijunski biznis pa mu sada prijete smrću: "Loziću, raka u crnoj hrvatskoj zemlji te čeka. Komunjaro, varaš se da si siguran. Nisi frende, na nišanu si"

Također kiša je po prometnicama na otoku Braču nanijela veće količine šljunka, no brzom akcijom vatrogasaca ceste su sanirane i promet je normaliziran. 

Zbog nevremena došlo je i do kvara na 110 kilovoltnoj trafostanici u Nerežišćima gdje je osnovna spojna točka otoka Brača, pa je veći dio otoka ostao bez električne energije, među kojima mjesta Bol, Postire, Milna, Nerežišće i Pučišće. 

Kvar je složeniji pa će trebati više vremena za popravak, doznaje se u dežurnoj službi Elektrodalmacije na Braču. 

Potrošači će tijekom noći biti postupno uključivani, kako ponovno ne bi došlo do ispadanja iz elektromreže. 

Nevrijeme je poslijepodne prouzročilo i kratkotrajne prekide u opskrbi električnom energijom i na kopnu u splitskom zaleđu, no kvarovi se ubrzano otklanjaju.