Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jako nevrijeme na Braču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako nevrijeme praćeno tučom koja je nedjelju poslijepodne pogodilo otok Brač prouzročilo je veće štete na poljoprivrednim površinama, a najteže je stradala općina Bol, doznaje se u Centru 112.

Od Bolskog načelnika Tihomira Marinkovića doznaje se da je tuča bila veličine lješnjaka te je prouzročila štete na vinovoj lozi i na maslinama, koje će se naknadno utvrditi. 

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Također kiša je po prometnicama na otoku Braču nanijela veće količine šljunka, no brzom akcijom vatrogasaca ceste su sanirane i promet je normaliziran. 

Zbog nevremena došlo je i do kvara na 110 kilovoltnoj trafostanici u Nerežišćima gdje je osnovna spojna točka otoka Brača, pa je veći dio otoka ostao bez električne energije, među kojima mjesta Bol, Postire, Milna, Nerežišće i Pučišće. 

Kvar je složeniji pa će trebati više vremena za popravak, doznaje se u dežurnoj službi Elektrodalmacije na Braču. 

Potrošači će tijekom noći biti postupno uključivani, kako ponovno ne bi došlo do ispadanja iz elektromreže. 

Nevrijeme je poslijepodne prouzročilo i kratkotrajne prekide u opskrbi električnom energijom i na kopnu u splitskom zaleđu, no kvarovi se ubrzano otklanjaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene