Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve službe na terenu

Orkanska bura u Splitu rušila grane i stvorila brojne probleme u prometu

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Aktualno Galerija Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL +0 Orkanska bura u Splitu rušila grane (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Snažno nevrijeme pogodilo je Dalmaciju. Jak vjetar rušio je stabla u Splitu zbog čega je oštećeno nekoliko automobila.

Vatrogasci su tijekom poslijepodneva imali pune ruke posla uklanjajući stabla i granje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Zabilježeno je tridesetak intervencija. Splitski Centar 112 imao je stotinjak dojava građana.

Problema je bilo i u zračnoj luci gdje neki zrakoplovi nisu mogli sletjeti pa su dugo kružili nad aerodromom, a bilo je kašnjenja i u odlascima. Na Braču su spašavali surfere, kažu u Centru 112. Pogoršanje je stiglo i na dubrovačko područje. U Zračnoj luci neki letovi kasne, a ima i otkazanih.

Trenutačno najviše puše na Masleničkom području, ponegdje i do 150 kilometara na sat.

Za sav je promet zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Zatvorena je i državna cesta Maslenica- Zaton Obrovački, te Paški most. Tamo se trenutačno nalazi i jedna prevrnuta prikolica. Problema ima i u pomorskom prometu. U prekidu je trenutno 12 linija, što brodskih, što trajektnih.

 Brza cesta između Solina i Klisa jedno je vrijeme bila zatvorena te se vozilo obilazno starom kliškom cestom. Kako se doznaje od Centra 112, građana upozoravaju da po cestama lete dijelovi stabala, da su se neki kontejneri otrgnuli, kao i svjetla sa semafora.

Ipak, iz Centra 112 javljaju kako su sve službe na terenu te da je situacija u Splitu uobičajena za ovakve vremenske uvjete.

Na Karepovcu se podigao veliki oblak prašine, ali za sada nema dojava o smeću koje leti po cesti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene