Imunološki zavod od petka ostaje bez vodstva, upozorio je sindikat EKN-a tvrdeći kako je ostavku podnio već četvrti ravnatelj u posljednje dvije godine.

Galerija


Tvrtka od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku, koja je radila cjepiva za gotovo cijeli svijet, prije tri godine izgubila je dozvolu za rad jer država nije ulagala u tehnologiju. Od tada do danas nitko nije učinio nista.

Vezani članci Imunološki i dalje čeka Vladino rješenje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Još jedan hrvatski apsurd: Već šest godina propadaju, ne proizvode niti zarađuju, a primaju plaću Slika nije dostupna Kako će se građanima vratiti 5,5 milijuna kuna uplaćenih za spas Imunološkog zavoda?

Vlada je na današnjoj sjednici osnovala Povjerenstvo s gradom Zagrebom koje bi trebalo pronaći rješenje. No vremena je sve manje jer 20 tona uskladištene krvne plazme propada.

"Nije propalo, znači to su dezinformacije", tvrdi Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

Lidija Jagarinec, povjerenica sindikata EKN-a Imunološkog zavoda, međutim tvrdi drukčije.

"Činjenica da je plazmi rok trajanja za proizvodnju lijekova iz krvi 3 godine. Ne treba biti profesor matematičkih znanosti da bi se izračunalo, ako nemamo proizvodnu dozvolu od 2013, da je rok za proizvodnju lijekova iz krvi istekao", kaže Jagarinec.