Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedan dana do stečaja?

Radnici Imunološkog zavoda i dalje bez plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za isplatu četiri radničke plaće država treba osigurati pet milijuna kuna.

Iako je do 1. rujna preostalo tek tjedan dana, kada bi po novom Stečajnom zakonu Imunološki zavod zbog neisplaćenih plaća automatski trebao otići u stečaj, i dalje nema nikakvih novih informacija u vezi isplate četiri zaostale plaće radnicima Imunološkog zavoda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavio se problem Kako će se građanima vratiti 5,5 milijuna kuna uplaćenih za spas Imunološkog zavoda? Slika nije dostupna Porez im stvara nove muke Radnicima Imunološkog isplaćena plaća za travanj

Službeno nemamo nikakvu potvrdu da ćemo dobiti svoje zaostale plaće, mada u Upravi tvrde kako rade na tome, rekla je u ponedjeljak povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec.

Nakon što su radnici 7. kolovoza primili plaću za ožujak, za isplatu plaća za travanj, svibanj, lipanj i srpanj treba osigurati oko pet milijuna kuna, kaže Jagarinec napominjući da su podmireni doprinosi za travanj, svibanj i lipanj.

Imunološki zavod postaje javna ustanova: 'Nije najsretnije rješenje, ali ćemo sačuvati tvrtku'

Zbog toga mjesečni fond za plaće više nije 1,5 milijuna, nego tek nešto više od milijun kuna. U slučaju da odjednom i dobijemo te zaostale plaće, bez jedne ćemo sigurno ostati zbog povećanih poreznih davanja na takvu isplatu, upozorila je.

Što se tiče dobivanja HALMED-ove dozvole za rad, Jagarinec je rekla kako se na tome intenzivno radi. Rok za to je 90 dana, a s obzirom da je inspekcija bila u Zavodu u lipnju, u najboljem slučaju bi se eventualno u rujnu mogla dobiti privremena dozvola, smatra sindikalna povjerenica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene