Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić na Liderovoj konferenciji Dan velikih planova nije mogao izbjeći pitanja o aferi Janaf i prepucavanjima premijera i predsjednika o tome tko je što znao.


Dok je odgovarao na novinarska pitanja, ministar je gestikulirajući rukama slučajno srušio novinarki diktafon iz ruke. Potom se ispričao i ponudio nadomjestiti trošak ako diktafon ne radi, no novinarka je poručila kako i dalje funkcionira.

Vezani članci Kovačević tuži Janaf - Ostaje bez povlastica - 3 Nema pravo na otpremninu ni povratak na drugu funkciju, Kovačević najavio tužbu protiv Janafa: "On ima pravo to raditi" Tomislav Čorić Ćorić odbijao odgovarati na pitanja o aferi Janaf i Klubu, Aladrović potvrdio da je u rodbinskim odnosima s Kovačevićem

"Ja sam kriv, molim vas, javite ako ne bude radio", kazao je Ćorić.

Komentirajući aferu Janaf i sumnje na namještanje javnih natječaja, Ćorić je rekao kako je naš Zakon o javnoj obnovi dosta jasan.

"Svaka firma koja uoči nepravilnost reagira prema državnoj komisiji i ona dalje vodi proces. Institucije koje se bave istragama neka odrade svoj dio posla", rekao je.

Ponovio je kako nisu imali saznanja da je šef Janafa Dragan Kovačević pod istragom

"Da smo ih imali, logično bi bilo da ta osoba ne bude imenovana za člana uprave", rekao je. Kazao je i da predsjednik Vlade za to ne mora nužno znati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju