Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić na Liderovoj konferenciji Dan velikih planova nije mogao izbjeći pitanja o aferi Janaf i prepucavanjima premijera i predsjednika o tome tko je što znao.


Dok je odgovarao na novinarska pitanja, ministar je gestikulirajući rukama slučajno srušio novinarki diktafon iz ruke. Potom se ispričao i ponudio nadomjestiti trošak ako diktafon ne radi, no novinarka je poručila kako i dalje funkcionira.

Vezani članci Tomislav Ćorić Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: "Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe" Krešo Petek, predsjednik Uprave Elektrocentra Petek Krešo Petek nakon četiri mjeseca izašao iz istražnog zatvora u Remetincu: "Nevin sam, ja sam cijeli život samo radio"

"Ja sam kriv, molim vas, javite ako ne bude radio", kazao je Ćorić.

Komentirajući aferu Janaf i sumnje na namještanje javnih natječaja, Ćorić je rekao kako je naš Zakon o javnoj obnovi dosta jasan.

"Svaka firma koja uoči nepravilnost reagira prema državnoj komisiji i ona dalje vodi proces. Institucije koje se bave istragama neka odrade svoj dio posla", rekao je.

Ponovio je kako nisu imali saznanja da je šef Janafa Dragan Kovačević pod istragom

"Da smo ih imali, logično bi bilo da ta osoba ne bude imenovana za člana uprave", rekao je. Kazao je i da predsjednik Vlade za to ne mora nužno znati.