Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakonske izmjene

Preko njihovih leđa zgrću bogatstvo: Spremaju se paprene kazne za sve one koji iskorištavaju strane radnike

Aktualno Galerija Strani radnik - 1 Strani radnik - 1 Foto: Vijesti u 17 Strani radnik - 2 Strani radnik - 2 Foto: Vijesti u 17 Strani radnik - 3 Strani radnik - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Strana radnica Galerija 1/4 >>
Najavljuju se izmjene Zakona o strancima u kojem bi kazne za one koji iskorištavaju strane radnike trebale biti visoke.

Crne liste, duži boravak, uvjeti smještaja, učenje jezika, inkluzija, najavljuje se to izmjenama Zakona o strancima o čemu se moglo čuti na na prvom ovogodišnjem gospodarsko-socijalnom vijeću.

Uoči konačnog teksta Zakona osnovat će se i nova radna skupina pa o datumu još nitko ne želi spekulirati. Ono što je jasno je da bi kazne za sve one koji radnike iskorištavaju i na tome zgrću bogatstvo mogle biti paprene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dijete u dobi od 20 mjeseci Ravnatelj bolnice o tragediji u Slavonskom Brodu: "Dijete nije bilo zapušteno niti je bilo vanjskih znakova traume"

"Nije pitanje samo pitanje kako ćemo i na koji način definirati koji su to radnici poželjni, na kojim to poslovima trebamo neke ljude, nego s druge strane vidjeti i što se događa s našim ljudima, zbog čega naši ljudi i dalje iseljavaju", komentirao je predsjednik GSV-a Krešimir Sever.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu - 5 U Lovranu FOTO Stravični detalji nesreće u kojoj je smrtno stradala mlada djevojka: "Nesretnu je curu vukao 20-ak metara, prizor je bio strašan"

"Oni koji budu kršili taj zakon, koji imaju potpuno neprijavljenog radnika, oni će biti na šest godina isključeni iz sustava uvoza strane radne snage i morat će platiti zaista visoke kazne", dodao je državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene