Ministar obrane Mario Banožić pojasnio je što sve Hrvatska šalje Ukrajini.

Galerija Mario Banožić Zoran Milanović i Mario Banožić Zoran Milanović i Mario Banožić +2 Mario Banožić

Ministar Banožić dao je izjavu o slanju vojne pomoći toj zemlji.  

Na pitanje zašto Hrvatska točno ne objavi što se sve šalje Ukrajini ministar odgovara: "Ukrajina će dobiti ono što je zatražila, govorimo o pješačkom naoružanju, puškostrojnicama. Nama je bilo drago da možemo pomoći u iznosu koji ste čuli na Vladi", kazao je. 

Na pitanje hoće li Hrvatska slati vojsku u Ukrajinu ministar odgovara: "Bit će vam odluka još ovaj tjedan na sjednici Vlade, po uputi će oni biti upućeni u operaciju, u zemlju članicu NATO-a", kazao je. 

"Bit će ih više od ovih najavljenih deset. Sve odluke se donose po proceduri", pojasnio je. "Oružjem koje se šalje mogu se opremiti četiri brigade. Ima i zaštitne opreme", kazao je Banožić o oružju koje se šalje Ukrajini. 

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade govorio je o situaciji u Ukrajini, hrvatskim državljanima u toj ratom zahvaćenoj zemlji, o prihvatu izbjeglica iz Ukrajine te slanju vojne pomoći Ukrajini.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju