Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvojna terapija

Lavina majka pohvalila se sjajnim vijestima iz Amerike: "Ovo je fenomenalno"

Lijek za spinalnu mišićnu atrofiju - 4
Lijek za spinalnu mišićnu atrofiju - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Majka malene Lave objavila je da su iz SAD-a potvrdili da Lava može započeti s dvojnom terapijom.

Petrunjela Petrušić, majka malene Lave, objavila je pozitivne vijesti koje su stigle iz američke bolnice. Radi se o službenoj potvrdi da Lava može nastaviti primati svoj oralni sirup samo 7 dana nakon tretmana  Zolgensmom, za koji su Hrvati prikupili preko 2,4 milijuna eura.

"Za nas - ovo su jako velike i fenomenalne vijesti. Ovo nam je samo dodatna potvrda da dvojna terapija ima smisla i podrška liječnika iz LA-a nam je samo dala dodatan vjetar u leđa da sve što smo napravili i ono što ćemo tek napraviti ima smisla!", napisala je majka na svoje Facebook profilu. 

Pročitajte i ovo Lava - 1 Lavina dobrote ''Ratnica je pobijedila!'' - Skupljen je sav novac potreban da mala Lava dobije lijek u Americi

Pročitajte i ovo Petra Petrušić ujedinila Hrvatsku Lavina mama Petra: "Odlučili smo osnovati zakladu kroz koju ćemo u fokus staviti rehabilitaciju djece s neuromuskularnim oboljenjima"

Hrvatski liječnici Lavi su odbili liječenje Zolgensmom zbog propisa zdravstvenog sustava te su pretpostavljali da će liječenje biti neučinkovito. Lavini roditelji nisu se predali i uz pomoć građana skupili su 2,4 milijuna eura potrebna za lijek. Sakupljeni novac omogućio je Lavi odlazak u SAD i početak tretmana.

"Velike vijesti za nas! Velike vijesti potencijalno za svu SMA djecu u RH ako nam država odluči dati priliku i promatrati naš primjer i djevojčicu za koju su rekli da baš nikada neće stajati, a ona će ipak do kraja ove godine i napraviti prve korake", poručila je majka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene