Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ujedinila Hrvatsku

Lavina mama Petra: "Odlučili smo osnovati zakladu kroz koju ćemo u fokus staviti rehabilitaciju djece s neuromuskularnim oboljenjima"

Hrvatska se ponovno ujedinila i pokazala veliko srce. Prikupljen je novac za 2,5-godinju djevojčicu Lavu Petrušić koja boluje od spinalne mišićne atrofije. Potrebni lijek Zolgensma dobit će u bolnici u Los Angelesu. U Zaprešiću je i u petak održan humanitarni koncert, a više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Nikolina Zečić.

Lava Petrušić, 2,5-godišnja djevojčica, ujedinila je Hrvatsku skupljanjem novčanih sredstava kako bi mogla otići na liječenje spinalne mišićne atrofije u Los Angeles.

Koncert u Zaprešiću prvotno je organiziran kako bi se skupila sredstva za liječenje Lave, no veliki iznos od 2 milijuna i 400 tisuća eura za lijek Zolgensma već je sakupljen. Unatoč tome, koncert nije otkazan.

Sva prikupljena sredstva prebacit će se na račun udruge Lavina dobrih djela kako bi se pomoglo ostaloj djeci. Umjesto klasične kupovine ulaznica, posjetitelji su mogli uplatiti na račun iznos od pet eura ili više. Na koncertu se okupilo oko 300-tinjak ljudi. Nastupaju mlađi dječji orkestar, dječji zbor Glazbene škole Zaprešić, Plesni studio Jeté i Zaprešićke mažoretkinje Jelačićke.

Pročitajte i ovo Lava - 1 Lavina dobrote ''Ratnica je pobijedila!'' - Skupljen je sav novac potreban da mala Lava dobije lijek u Americi

Novinarki Dnevnika Nove TV Nikolini Zečić Lavina je mama Petra Petrušić otkrila da ju jako vesele prizori na humanitarnom koncertu. "Mislim da na ovaj način empatiziramo i pokazujemo suosjećanje prema onima koji su mrvicu ipak drugačiji od nas", dodala je.

Za Lavino liječenje prikupljena su potrebna sredstva, ali tu nije kraj jer je osnovana udruga Lavina dobra djela. "Mi smo odlučili osnovati zakladu kroz koju ćemo u fokus staviti rehabilitaciju djece s neuromuskularnim oboljenjima, spiralnom mišićnom atrofijom. Mislim da je to u ovom trenutku ono što nam kronično nedostaje", istaknula je Lavina mama.

Pročitajte i ovo Humanitarne akcije za Lavu - 4 Boluje od spinalne mišićne atrofije Humanitarna akcija za malenu Lavu, brojni sportaši dali svoje dresove i opremu: "Da joj omogućimo sretno djetinjstvo"

Sredstva koja su trebali skupiti do kraja svibnja probudila su i nadu da Lava ranije ode na liječenje. Lavina mama naglasila je da sve ovisi o sudskom odobrenju: "Raniji termin je moguće dobiti. Prvo čekamo sudsko odobrenje da uopće možemo nešto napraviti s Lavinim novcima. Ako ranije pribavimo rješenje, dobit ćemo raniji termin. Uistinu se nadamo da ćemo barem dva do tri tjedna ranije biti u Los Angelesu"

Humanitarna akcija koja je krenula početkom mjeseca dobila je svoj sretan ishod. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene