Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Metodološki propusti"

Obrat u slučaju nestanka novca iz zgrade policije u Puli: "Ništa nije ukradeno, nego se nije poštivala procedura"

Pronađena droga (Foto: Dnevnik.hr)
Pronađena droga (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pronađena droga (Foto: Dnevnik.hr) Pronađena droga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Građani o nestanku novca u istarskoj policiji  (Foto: Dnevnik.hr) Građani o nestanku novca u istarskoj policiji (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Građani o nestanku novca u istarskoj policiji (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Iz zgrade policije u Puli nestao je dio novca zaplijenjenog krajem kolovoza na jednom festivalu! U istrazi slučaja pomagali su i kolege iz Zagreba, a onda su u petak navečer iz istarske policije obavijestili da su novac našli - u zgradi policije!

"Djelatnici Policijske uprave istarske i stručni tim Ravnateljstva policije poduzeli su radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navodnog nestanka dijela novca koji je ranije bio oduzet od osoba osumnjičenih za počinjenje određenih kaznenih djela na pulskom području", počeli su priopćenje u petak navečer u PU istarskoj. 

Nakon što su otkrili da im nedostaje dio novca zaplijenjenog na jednom festivalu, u istarskoj policiji pokrenuli su istragu. 

"U okviru radnji koje su poduzete, policijski službenici rekonstruirali su postupanje s privremeno oduzetim predmetima te je 18. listopada u poslijepodnevnim satima novac pronađen u službenim prostorijama policijske uprave", kažu u policiji i dodaju da su utvrdili kako ne postoji sumnja da je počinjeno kazneno djelo, već su "utvrđeni metodološki propusti u postupanju s privremeno oduzetim predmetima, odnosno nepridržavanje propisanih procedura u ovakvim slučajevima".

Pročitajte i ovo Dio novca zaplijenjenog na Dimensions festivalu (Duško Marušić/PIXSELL) Tko se to usudio? Istarskoj policiji netko je ukrao novac koji su zaplijenili na festivalu elektroničke glazbe

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Uhićen lopov Zagrepčanin provaljivao u crkvene škrabice i uzimao novac, po bolnicama krao novčanike

"S tim u vezi, načelnik Policijske uprave istarske poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti", zaključili su u policiji. 

U utorak shvatili da nedostaje dio novca

Zapljenom opijata i više od 340 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti na jednom festivalu pohvalila se istarska policija krajem kolovoza ove godine. Onda su otkrili da dio nedostaje.

„Policijska uprava istarska je u utorak utvrdila da nedostaje dio novca koji je oduzet od osoba koje su osumnjičene za počinjenje određenih kaznenih djela na pulskom području“, rekla je Suzana Sokač, glasnogovornica PU Istarske.

Da bi otkrili tko je ukrao novac iz dobro čuvane policijske zgrade, pozvali su u pomoć kolege iz Zagreba.

„Odmah kada smo to utvrdili, obavijestili smo Ravnateljstvo policije koje je poslalo stručni tim koji trenutno utvrđuje sve okolnosti ovog događaja“, kazala je u petak poslijepodne Suzana Sokač.

Na moguću krađu u policijskoj postoji građani su reagirali ogorčeno.

„Ne znam što bih rekla. Ovo je stvarno katastrofa. Od banaka do policije, ništa ne štima“, misli Nikolina.

„Hrvatska je zemlja koja se sve više moralno urušava. Ono što bi institucije trebale garantirati, i to se urušava tako da čovjek više ne može imati povjerenja čak ni u ono što bi trebalo zakonski biti definirano“, smatra Dubravko.

Istarskoj policiji novac je nestao i ljetos. Iz postaje u Poreču netko je ukrao dio novca koji se skupljao za poginulog kolegu.

„Još uvijek se utvrđuje je li novac doista otuđen ili ne, radilo se o donacijama tako da se nije vodila točna evidencija koliko je novca donirano“, rekla je Sokač.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. 


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene