Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka)
Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Foto: PU zagreba?ka

Zagrebačka policija uhitila je 28-godišnjeg lopova kojega sumnjiči da je u dva navrata ukrao novčanike iz jedne bolnice, ali i novac iz crkvene škrabice u središtu grada.


Policija sumnja da je 28-godišnjak sredinom srpnja u dva navrata došao u vjersku ustanovu, prišao metalnoj škrabici koja se nalazila u predvorju i otvorio ju uz pomoć odvijača. Iz škrabice je otuđio novac, kažu u policiji ne otkrivajući o kojem je iznosu riječ.

Vezani članci Groblje, ilustracija (Foto: Pixsell,Damir Spehar) Klesar uzeo predujam od 10.000 kuna pa dvije godine lagao da će obnoviti grobnicu Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Nadriliječnik u Zagrebu ženi izvadio krv, tvrdio da ima masnoću pa joj prodao dodatke prehrani za 1000 kuna

Prvu krađu u bolnici u Petrovoj ulici osumnjičeni je ''odradio'' krajem travnja kada je iskoristio nepažnju žrtve i iz ženske torbice koja se nalazila na stolici otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Potom je otišao do obližnjeg bankomata, gdje je s otuđenom karticom uz pomoć PIN-a, koji se nalazio u novčaniku, u dva navrata podigao 1200 kuna.

Četiri mjeseca kasnije, u kolovozu ove godine, opet je došao u Petrovu ulicu, ušao u zdravstvenu ustanovu, a potom i u bolničku sobu te iz ormarića uzeo novčanik s dokumentima i novcem. Izlazeći iz bolnice odbacio je novčanik s dokumentima i zadržao novac, kažu u policiji. Ukupnu štetu policija procjenjuje na oko 2300 kuna.