Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZVAN I VJEŠTAK

Suđenje za Fimi mediju: Bivši premijer Sanader ponovno nije iznosio obranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ni u srijedu nije iznio svoju obranu na zagrebačkom Županijskom sudu zbog zdravstvenih poteškoća suoptužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije Fimi media, po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Na zahtjev obrane sud je odlučio da će na iduću raspravu, 10. srpnja, pozvati sudskog vještaka koji će odlučiti je li Nevenka Jurak zdravstveno sposobna pratiti suđenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Fimi media Oporba većinom zadovoljna presudom Vrhovnog suda, neki su i cinični: ''Ustavni sud vas nikad nije iznevjerio, pa neće ni sada'' Vrhovni sud o Fimi mediji javna sjednica Vrhovni sud o žalbama za Fimi mediju, Sanader se uključio videolinkom: ''Nema dokaza da je on stvorio i vodio sustav''

Sanader tako ni u srijedu nije počeo iznositi svoju obranu na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media, u kojem ga tužiteljstvo tereti da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

Bivši premijer od početka postupka odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uz bivšeg premijera i vlasnice Fimi medie na optuženičkoj klupi u ovom su slučaju i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene