Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi ih traže

'Vlada je bez snage i legitimiteta. Novi su izbori jedina opcija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski predsjednik i predsjednik stranke "Naprijed, Hrvatska!" Ivo Josipović u petak je ocijenio kako su novi izbori jedina primjerena opcija.

"U državi je kaos koji prijeti daljnjim urušavanjem demokratskih standarda i gospodarskog stanja. Današnje izjašnjavanje u Vladi o političkoj sudbini prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka ponovo je pokazalo da vladajuća koalicija i Vlada, opterećene brojnim i vrlo ozbiljnim aferama, nemaju snage, ni pravog legitimiteta voditi zemlju", ocijenio je Josipović.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Ustvrdio je kako vladajuća koalicija nema reformski potencijal i viziju Hrvatske utemeljenu na europskim demokratskim standardima i gospodarskoj platformi koja zemlju može izvesti iz krize.

"Kao i danas, Vlada stalno pokazuje razjedinjenost o važnim pitanjima demokratskog funkcioniranja vlasti i ključnim pitanjima unutarnje i vanjske politike. Zato, stranka Naprijed, Hrvatska! smatra da su novi izbori jedina primjerena opcija", poručio je Josipović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene