Jedna od najpoznatijih novinarki na hrvatskoj medijskoj sceni, Ivana Petrović, svoje dugogodišnje veliko iskustvo, kao urednica vanjske politike, reporterka i komentatorica, svakodnevno pretvara u kvalitetne i sadržajne analize i izvještaje.


Ove godine rad Ivane Petrović na Novoj TV su posebno obilježila praćenja dva, u globalnom pogledu, najvažnija vanjskopolitička momenta – referendum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, odnosno Brexit te predsjednički izbori u SAD-u.

Vezani članci Inauguracija Donalda Trumpa Od smjelih modnih kombinacija prvih dama, kršenja protokola, slanja snažnih poruka do izljeva ljubavi Ivana Petrović o inauguracijama u svijetu Ivana Petrović: ''I sama sam ostala iznenađena time koliko je ljudima u Hrvatskoj važna inauguracija''

Ivana je kao vanjskopolitička urednica bila voditeljica specijalnih projekata najgledanijeg informativnog programa Nove TV. Njeni komentari i analize, uvijek pogađaju bit problema i tumače suštinu konteksta. U prvim trenucima raspleta ključnih događaja donosi kvalitetne interpretacije i prve moguće scenarije daljnjeg tijeka kompleksnih vanjskopolitičkih procesa.

'''Sretna sam i počašćena, jer ova Ruža je najizravnije priznanje gledatelja za moj rad i rad Dnevnika Nove TV'', rekla nam je Ivana Petrović nakon osvojene nagrade. '

Ove godine značajan je novinarski doprinos dala i u situaciji objave oslobađajuće presude Haškog suda Vojislavu Šešelju, čiji rad detaljno prati godinama. Svoj posao vješto i odgovorno obavlja te je gledateljima u ključnim situacijama sposobna prenijeti i informaciju više, upravo zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, dobrom poznavanju konteksta situacije, kao i vrijednim diplomatskim kanalima i izvorima.

Ivana Petrović je, uz redovito pojavljivanje na ekranu, često zvan gost mnogih konferencija i okruglih stolova. Zbog svoje stručnosti cijenjena je u struci, ali i široj javnosti stoga u okviru panel rasprava sudjeluje u razmjeni znanja i iskustava, kako iz teorije tako i iz prakse.

''Ovo nas obvezuje da mi ekipa Nove TV ostanemo i u 2017. godine i dalje najgledanija i najutjecajnija emisija informativnog progrema. Ružu sam dobila ja, ali bez tima ništa od toga ne bi bilo moguće'', rekla je prilikom dodjele Ivana Petrović, spomenuvši posebno kolegicu Ivanu Pezo Moskaljov s kojom se izmjenjuje na pregledima tjedna, analizama i komentarima najvažnijih događanja u Hrvatskoj i svijetu. 

Večernjakovu ružu osvojila je i Petra Dugandžić u kategoriji najbolje glumačko ostvarenje. Osvajanje dvije prestižne nagrade dokaz je još jednog velikog uspjeha Nove TV.