Jedna od najpoznatijih novinarki na hrvatskoj medijskoj sceni, Ivana Petrović, svoje dugogodišnje veliko iskustvo, kao urednica vanjske politike, reporterka i komentatorica, svakodnevno pretvara u kvalitetne i sadržajne analize i izvještaje.


Ove godine rad Ivane Petrović na Novoj TV su posebno obilježila praćenja dva, u globalnom pogledu, najvažnija vanjskopolitička momenta – referendum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, odnosno Brexit te predsjednički izbori u SAD-u.

Vezani članci Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović: "Pitanje je koliko naši europski partneri razumiju ustavni ustroj BiH" Slika nije dostupna Lica Nove TV nominirana za prestižnu nagradu Večernjakova ruža

Ivana je kao vanjskopolitička urednica bila voditeljica specijalnih projekata najgledanijeg informativnog programa Nove TV. Njeni komentari i analize, uvijek pogađaju bit problema i tumače suštinu konteksta. U prvim trenucima raspleta ključnih događaja donosi kvalitetne interpretacije i prve moguće scenarije daljnjeg tijeka kompleksnih vanjskopolitičkih procesa.

'''Sretna sam i počašćena, jer ova Ruža je najizravnije priznanje gledatelja za moj rad i rad Dnevnika Nove TV'', rekla nam je Ivana Petrović nakon osvojene nagrade. '

Ove godine značajan je novinarski doprinos dala i u situaciji objave oslobađajuće presude Haškog suda Vojislavu Šešelju, čiji rad detaljno prati godinama. Svoj posao vješto i odgovorno obavlja te je gledateljima u ključnim situacijama sposobna prenijeti i informaciju više, upravo zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, dobrom poznavanju konteksta situacije, kao i vrijednim diplomatskim kanalima i izvorima.

Ivana Petrović je, uz redovito pojavljivanje na ekranu, često zvan gost mnogih konferencija i okruglih stolova. Zbog svoje stručnosti cijenjena je u struci, ali i široj javnosti stoga u okviru panel rasprava sudjeluje u razmjeni znanja i iskustava, kako iz teorije tako i iz prakse.

''Ovo nas obvezuje da mi ekipa Nove TV ostanemo i u 2017. godine i dalje najgledanija i najutjecajnija emisija informativnog progrema. Ružu sam dobila ja, ali bez tima ništa od toga ne bi bilo moguće'', rekla je prilikom dodjele Ivana Petrović, spomenuvši posebno kolegicu Ivanu Pezo Moskaljov s kojom se izmjenjuje na pregledima tjedna, analizama i komentarima najvažnijih događanja u Hrvatskoj i svijetu. 

Večernjakovu ružu osvojila je i Petra Dugandžić u kategoriji najbolje glumačko ostvarenje. Osvajanje dvije prestižne nagrade dokaz je još jednog velikog uspjeha Nove TV.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju