Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kada?

Visoki kazneni sud objasnio: Evo do kada će Ivan Turudić obnašati sudačku dužnost

Aktualno Galerija Ivan Turudić - 1 Ivan Turudić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Turudić - 2 Ivan Turudić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Turudić - 3 Ivan Turudić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Turudić - 4 Galerija 1/4 >>
Ivan Turudić ostaje na funkciji suca Visokog kaznenog suda sve dok ne istekne mandat trenutnoj šefici DORH-a Zlati Hrvoj Šipek.

Nakon što je prisegnuo za glavnog državnog odvjetnika sudac Ivan Turudić ostaje raditi na Visokom kaznenom sudu dok ne istekne mandat aktualnoj šefici DORH-a Zlati Hrvoj Šipek.

Da je to u skladu sa zakonom, objasnili su s Visokog kaznenog suda. Predsjednik tog suda Željko Horvatović podnio je prije mjesec dana pritužbu protiv Turudića zbog povrede Kodeksa sudačke etike, ali odluke još nema jer kako objašnjavaju, nisu prikupili sve potrebne podatke. Evo što su odgovorili o radnom statusu Turudića nakon prisege.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rješavanje u hodu DIP o organiziranju izbora u BiH: "Bit će logistički izazovno, puno je biračkih mjesta u školama koje taj dan - rade"

"... upućujemo na odredbu članka 76. Zakona o državnom sudbenom vijeću, po kojoj sucu prestaje sudačka dužnost u sudu u koji je imenovan po sili zakona danom stupanja na službu u drugo pravosudno tijelo.

O tome rješenje donosi Državno sudbeno vijeće na prijedlog predsjednika suda u kojem je sudac obnašao dužnost", priopćili su iz Visokog kaznenog suda.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene