Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi glavni državni odvjetnik

Turudić položio prisegu: "Dat ću sve svoje ljudske, moralne i stručne kapacitete da dužnost obavljam časno i pošteno"

Aktualno Galerija Ivan Turudić prisegnuo za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić prisegnuo za glavnog državnog odvjetnika Foto: DNEVNIK.hr Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić Foto: DNEVNIK.hr Ivan Turudić Ivan Turudić Foto: Dnevnik Nove TV Prisegnuo Ivana Turudić - 5 Prisegnuo Ivana Turudić - 5 Foto: Damjan Tadic/Cropix +3 Prisegnuo Ivana Turudić - 4 Galerija 1/8 >>
Dan uoči raspuštanja Sabor raspravlja o posljednjim točkama u ovom sazivu, a Ivan Turudić, kojega je Sabor imenovao glavnim državnim odvjetnikom, dao je svečanu prisegu pred predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Hrvatski sabor u srijedu raspravlja o posljednjih pet točaka dnevnog reda u ovom sazivu, zaključno s prijedlogom zastupnika vladajuće većine o raspuštanju parlamenta.

Ivan Turudić, kojeg je Hrvatski sabor imenovao glavnim državnim odvjetnikom Republike Hrvatske 7. veljače, svečano je prisegnuo pred predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem

Pročitajte i ovo Izbori u Americi Izborna utrka Sraz u Americi: U SAD-u se ovo nije dogodilo gotovo 70 godina

Na prisegu, koja se održala u dvorani Ante Starčevića u Hrvatskom saboru, stigla je i dosadašnja glavna državna odvjenica Zlata Hrvoj Šipek koja će Turudiću predati dužnost. Svečanosti prisustvuje i ministar pravosuđa Ivan Malenica, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i potpredsjednici sabora Željko Reiner i Furio Radin.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat''  

Jandroković je podsjetio kako je Sabor 7. veljače većinom od 78 zastupnika izglasao Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika. "On će svoju dužnost početi obavljati s danom prestanka mandata dosadašnje GDO Zlate Hrvoj Šipek", kazao je predsjednik Sabora. Hrvoj Šipek je odlučila svoj mandat odraditi do kraja, odnosno do kraja svibnja.

"Prisežem da ću se u obnašanju svoje dužnosti pridržavati zakona republike Hrvatske", rekao je Turudić te je svečano potpisao dokument o preuzimanju dužnosti. 

"Zahvaljujem se na povjerenju koji ste mi ukazali, sam tekst ove svečane prisege je način i modus prema kojem ću obnavljati svoju dužnost na čelu državnog odvjetništva. Imenovanjem ste mi učinili veliku čast, dat ću sve svoje ljudske, moralne i stručne kapacitete da tu dužnost obavljam u časno i pošteno", kazao je Turudić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene