Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djedovina vrijedna pet kuna

Investitor u bescjenje pokušava otkupiti 127 hektara zemlje kraj Velike Gorice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Velikoj Gorici zbog novog Zakona o golfu 300-tinjak obitelji moglo bi ostati bez više od 120 hektara zemlje. Mještani vode bitku protiv investitora koji žele napraviti golf terene i preuzeti im djedovinu.

Investitori milijun i 270 tisuća kvadrata ovog zemljišta žele pretvoriti u golf terene, no 300-tinjak obitelji iz Male bune ne pristaju na prodaju ni pod kojim uvijetima. Privatne tvrtke iza kojih, tvrde mještani, stoji vlast, nudile su im od pet do deset kuna po kvadratnom metru.

Pročitajte i ovo Jakov Kitarović Afera Janaf USKOK ispitao 15 svjedoka povezanih uz Klub Dragana Kovačevića, među njima i Jakov Kitarović Slika nije dostupna gužva u remetincu Tko će mijenjati uhićene gradonačelnike, Grmoja: ''Postoji mogućnost da predsjednik ima veze sa svime ovime...''

'Ovo je jedan kurvinski nacin. Ovo je cisti lopovluk i bezobraština od svih partija i udruga ne znam kak bi ih nazval', kazao nam je jedan od vlasnika zemlje Josip Novak. Dražen Barišić, novi gradonačelnik Velike Gorice, dok i službeno ne preuzme funkciju, posjetit će Malu Bunu. 'Razgovarati s tim ljudima sa svakim od njih osobno i onda ću vidjeti koje je najbolje riješenje. Ni jedno riješenje nećemo donijeti a da s njima prije ne razgovaramo', rekao je Barišić.

'Šuker neće poništiti golf terene koje je sam zacrtao'

Mještani tvrde kako se isprva radilo o 60-ak hektara, no da je to s vremenom naraslo na današnjih 127 hektara. Novak tvrdi kako on osobno ne bi pristao ni na bolju ponudu za zemljište. Golf tereni, tvrdi jedna od vlasnica zemlje, samo su pokrice za izgradnju i prodaju skupih apartmana. 'Projekt gospodina Šukera golf tereni 2004 potpisala je njegova vlast u Gorici i vjerujte, Ivan Šuker neće poništiti golf terene koje je sam zacrtao', kazala je vlasnica jednog od zemljišta, Senka Đurašin.

Izgradnju golf terena gradske vlasti vide kao dobru investiciju koja bi punila velikogorički proračun a mještani Male Bune kao lopovsku otimačinu svoje djedovine, a svoju će pravdu, kažu, istjerivati i do Strasbourga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene