Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bili su tamno plavi, izazivali su mučninu, strah. U pitanju su školski imenici. Ocjene, neopravdane sate, bilješke o vladanju roditeljima se više neće moći kriti.


Desetljećima su se u njih upisivale ocjene, uspjesi i neuspjesi. Ministarstvo znanosti uvodi revoluciju u ocjenjivanju ili E-imenik. Oni stari odlaze u prošlost, a tri srednje škole od jeseni učenike počinju ocjenjivati putem interneta. Stari imenik odlazi u prošlost i ocjene će neki učenici od jeseni dobiti u elektronskom obliku.

Vezani članci Anica Hrlec, profesorica fizike (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjetari ustraju u štrajku: "Neka premijer dođe u učionicu i vidi kako radimo s uređajima starim 30 godina" Prosvjetari ne odustaju od štrajka (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Premijer kaže da ne zna čemu štrajk prosvjetara, profesorica s 20 godina staža poručila: "Onda je slijep!"

Elektronička razredna knjiga sastoji se od pregršt podataka. Ocjene, neopravdane sate, bilješke o vladanju roditeljima se više neće moći kriti. Novo čudo tehnike olakšat će posao i učiteljima. Krađe te slučajno ili namjerno uništavanje imenika više neće biti moguće. Projekt informatizacije osmislio je Carnet.

Dnevnik u učionice od jeseni će nositi nastavnici tri hrvatske srednje škole. Ministarstvo ima još ambiciozniji plan i najkasnije za tri godine uvrstiti imenik u sve škole. Od cijelog projekta se ne očekuje samo prolazna, već i odlična ocjena.