Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bili su tamno plavi, izazivali su mučninu, strah. U pitanju su školski imenici. Ocjene, neopravdane sate, bilješke o vladanju roditeljima se više neće moći kriti.


Desetljećima su se u njih upisivale ocjene, uspjesi i neuspjesi. Ministarstvo znanosti uvodi revoluciju u ocjenjivanju ili E-imenik. Oni stari odlaze u prošlost, a tri srednje škole od jeseni učenike počinju ocjenjivati putem interneta. Stari imenik odlazi u prošlost i ocjene će neki učenici od jeseni dobiti u elektronskom obliku.

Vezani članci Slika nije dostupna Skupina akademika: Ne brzati s izmjenama u obrazovnom sustavu! Slika nije dostupna Pariški učitelji u štrajku zbog reforme školstva

Elektronička razredna knjiga sastoji se od pregršt podataka. Ocjene, neopravdane sate, bilješke o vladanju roditeljima se više neće moći kriti. Novo čudo tehnike olakšat će posao i učiteljima. Krađe te slučajno ili namjerno uništavanje imenika više neće biti moguće. Projekt informatizacije osmislio je Carnet.

Dnevnik u učionice od jeseni će nositi nastavnici tri hrvatske srednje škole. Ministarstvo ima još ambiciozniji plan i najkasnije za tri godine uvrstiti imenik u sve škole. Od cijelog projekta se ne očekuje samo prolazna, već i odlična ocjena.