Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucija u školstvu

Imenici odlaze u povijest: Učenici ocjene dobivaju preko interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bili su tamno plavi, izazivali su mučninu, strah. U pitanju su školski imenici. Ocjene, neopravdane sate, bilješke o vladanju roditeljima se više neće moći kriti.

Desetljećima su se u njih upisivale ocjene, uspjesi i neuspjesi. Ministarstvo znanosti uvodi revoluciju u ocjenjivanju ili E-imenik. Oni stari odlaze u prošlost, a tri srednje škole od jeseni učenike počinju ocjenjivati putem interneta. Stari imenik odlazi u prošlost i ocjene će neki učenici od jeseni dobiti u elektronskom obliku.

Pročitajte i ovo Prosvjed učitelja Uredba o koeficijentima Ministarstvo objavilo koliko će rasti plaće učiteljima, Fuchs poručio: "Ovo je najveće povećanje dosad!" Slika nije dostupna Slučaj za stručne službe Bezobrazni su divljaci, a time se još i hvale - U školu dolaze pijani i prijete profesorima

Elektronička razredna knjiga sastoji se od pregršt podataka. Ocjene, neopravdane sate, bilješke o vladanju roditeljima se više neće moći kriti. Novo čudo tehnike olakšat će posao i učiteljima. Krađe te slučajno ili namjerno uništavanje imenika više neće biti moguće. Projekt informatizacije osmislio je Carnet.

Dnevnik u učionice od jeseni će nositi nastavnici tri hrvatske srednje škole. Ministarstvo ima još ambiciozniji plan i najkasnije za tri godine uvrstiti imenik u sve škole. Od cijelog projekta se ne očekuje samo prolazna, već i odlična ocjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene