Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržavaju promjene Ustava

HSS: U Ustav ugraditi i da je brak zajednica muškarca i žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS je u priopćenju istaknuo kako podržavaju promjene Ustava, ali traže da se u njega ugradi i odredba po kojoj je brak životna zajednica muškarca i žene.

HSS se ne protivi da promjene ustava obuhvate i ukidanje zastare za teška ubojstva, što predlaže vladajuća većina, ali traži da se ta odredba proširi i na sva druga teška kaznena djela propisana zakonom, te da se u Ustav ugradi i odredba po kojoj je brak životna zajednica muškarca i žene.

Iz HSS-a su danas priopćili kako je njihov Glavni odbor nedavno raspravljao o prijedlogu promjena Ustava, te se zauzeo za široku stručnu i javnu raspravu oko tog prijedloga.

Ne protive se, ističu da ustavne promjene obuhvate i odredbu kojom se ukida zastara za teška ubojstva propisana posebnim zakonom, ali traže da se ta odredba proširi i na sva druga teška kaznena djela propisana posebnim zakonom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritizirali vladajuće 'U ime obitelji': 'Referendumska odluka građana je obvezujuća! Slika nije dostupna U prosincu referendum? Glasovanje oko referenduma inicijative 'U ime obitelji'

>>'U ime obitelji': Prije četiri mjeseca smo predali potpise, a vlast ne reagira!

Traže da se u Ustav ugradi i odredba po kojoj je brak životna zajednica muškarca i žene, a temeljem prikupljenih potpisa Građanske inicijative U ime obitelji, koja traži da se za uvrštavanje te odredbe u Ustav raspiše referendum.

U HSS-u ističu i kako se protive namjeri da se Ustav promijeni prije 1. siječnja iduće godine.

Glavni odbor HSS-a svoju sjednicu održao je u petak, 18. listopada, a osim izmjena Ustava razmatrao je teme iz stranačkog života, prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima, monetizaciju budućih prihoda od autocesta te privatizaciju HPB, CO i drugih javnih i državnih poduzeća, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene