Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirali vladajuće

'U ime obitelji': 'Referendumska odluka građana je obvezujuća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji za novinare inicijativa 'U ime obitelji' izrazila je zahvalnost građanima koji su im dali podršku, ali su i uputili kritiku vladajućima. Smatraju da je referendumska odluka obvezujuća i da bi saborsko glasovanje nakon referenduma bio napad na Ustav i onemogućavanje volje građana.

Članovi inicijative 'U ime obitelji' zadovoljni su prijedlogom saborskog odbora za Ustav kojim bi referendum trebao biti raspisan za prvi dan prosinca ove godine. Zahvalili su se svim građanima na podršci, kako onima koji su dali svoje potpise, tako i onima koji su ih podržali svojim donacijama. No, istaknuli su kako su ljutiti na vladajuće i nevladine udruge jer stvaraju ozračje protukampanje.

>> Glasovanje oko referenduma inicijative 'U ime obitelji'

'Iznenađena sam jer sam očekivala da će upravo nevladine udruge poticati izjašnjavanje građana vezano uz važna pitanja, a ne da će ih u tome sprečavati, kazala je predstavnica inicijative Željka Markić.

Još jednom su naglasili da je inicijativa direktna promjena ustava voljom naroda, a da vladajući volju naroda pokušavaju izigrati. 'Ispada po njima da bi željeli glasovati o nečem što je narod odlučio. Jasno je da je takav protuustavan čin nedopustiv. S jedne strane pitanje, a s druge strane znamo tko u ovoj zemlji nadzire provođenje referenduma. To je Ustavni sud', kazao je Krešimir Planinić.

Dodali su da žele i da građanima u inozemstvu bude omogućeno izjašnjavanje na referendumu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problem referenduma Ustavni sud poslao upozorenje Saboru! Evo o čemu se radi Slika nije dostupna Otvoreno pismo Inicijativa 'U ime obitelji' Josipoviću: Pojasnite značaj referenduma!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene