Na početku sjednice saborskog Antikorupcijskog vijeća Hrvoje Zekanović (HDS) ponovio je u utorak zahtjev da se na saslušanje pozovu čelnik Mosta Božo Petrov, dva bivša Mostova ministra i hrvatski predsjednik Zoran Milanović te izveo performans s njihovim kartonskim likovima.

Galerija Antikorupcijsko vijeće - 2 Antikorupcijsko vijeće - 4 Antikorupcijsko vijeće - 3 +1 Antikorupcijsko vijeće - 1

Neka se na saslušanje dovedu bivši Mostovi ministri Tomislav Panenić i Slaven Dobrović zbog gašenja sisačke rafinerije, Božo Petrov zbog dvije milijarde kuna vezanih uz arbitražu za Inu i Zoran Milanović da javnost čuje što se događalo u klubu u Slovenskoj, zatražio je Hrvoje Zekanović te izvadio njihove kartonske likove.

''Evo, oni su ovdje s nama i spremni su odgovarati na pitanja", rekao je Zekanović postavivši kartone na klupe.

''Ovo nije vijeće koje prati stanje korupcije, već prekriva korupciju, ovi ljudi imaju informacije, a vi ih odbijate pozvati'', rekao je Zekanović predsjedniku Vijeća Nikoli Grmoji.

Došli ste ovdje napraviti cirkus, odgovorio mu je Grmoja i Zekanovićev zahtjev stavio na glasanje, koji je Vijeće jednoglasno usvojilo, a Grmoja je potom Zekanoviću zbog upadanja u riječ dodijelio opomene te ga udaljio sa sjednice.

Grmoja je na početku sjednice Vijeća izrazio zadovoljstvo što je spremnost za dolazak na sjednicu iskazala većina pozvanih ustvrdivši kako očito nije uspio pokušaj vladajućih da spriječe saslušanja o Ini.

''Sigurno će ova saslušanja imati velik utjecaj na rasvjetljavanje stanja u Ini i ulozi hrvatske vlade u korupciji i mogućoj veleizdaji jer se pokazuje da se Vlada svjesno odrekla sisačke rafinerije", kazao je.

Božo Mikuš, Nikola Grmoja Bivši šef sindikata u Ini: ''MOL je često bio alibi za naše direktore''; Grmoja prekinuo njegovu prezentaciju

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja Grmoja najavljuje novu sjednicu Antikorupcijskog vijeća: "Ne odustajemo od razotkrivanja istine"

Volio bih da ovdje ispišemo povijest borbe protiv korupcije, a saslušanja dovedu do toga da se Inom upravlja na bolji i transparentniji način u korist hrvatskih nacionalnih interesa i građana, dodao je.

Antikorupcijsko vijeće u utorak saslušava Božu Mikuša, bivšeg predstavnika radnika u Nadzornom odboru Ine, i Damira Vanđelića, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Ine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju