Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BURNA SJEDNICA

Komentar Hrvoja Krešića: "Svjedočenje Mayera nije ni približno isto kao ono Kovačevića. To vladajuće dovodi u nezgodnu poziciju"

U Saboru je u utorak održana dugonajavljivana sjednica Antikorupcijskog vijeća. Nisu se pojavili ni premijer Andrej Plenković ni bivši ministar Tomislav Ćorić, ali jest nekadašnji član uprave Ine Davor Mayer.

Oporba je od Mayera čula ono što je htjela - da je transfer hrvatske nafte u MOL naređen iz Vlade, a pozornost je pokušala ukrasti 77. ruka vladajuće većine - Hrvoje Zekanović.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković "Otkud vam takva mašta?" Plenković otkrio što je pričao s Bujancem, osvrnuo se na Penavu: "Meni ne treba pomoć kao njemu, ali..." Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš"

Događanja tijekom cijeloga dana na Markovu trgu je pratio reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Krešić kaže kako je lako moguće da je Zekanovićev postupak bio - smišljeni scenarij.

"Zekanović je došao jutros i lako je bilo iščitati namjeru da napravi nekakav incident pošto-poto. Kroz tu prizmu se može gledati i večerašnja objava nekadašnjeg ministra Ćorića na Twitteru da na nekakav smiješan način komentira iskaz Davora Mayera", izvjestio je Krešić.

Krešić kaže kako je Ćorić pobrojao razne međunarodne organizacije na koje vjerojatno aludira da je on uvjetovao ne bi li Hrvatska u njih ušla i slao Upravi Ine poruke pa je nabrojao organizacije kojima Hrvatska nije ni blizu. 

"Ne iznenađuje takva strategija s obzirom da svjedočenje Davora Mayera nije ni približno isto kao ono Dragana Kovačevića. Njemu se ne može staviti da teret da je kontroverzan zbog USKOK-ovih optužbi već potpuno suprotno, Mayer je u dva navrata svjedočio u korist Republike Hrvatske", navodi Krešić.

"To vladajuće dovodi u nezgodnu poziciju tim više ako se usporedi i kronologija. Naime, kontroverzni memorandum koji je potpisan i temeljem kojeg je hrvatska nafta krenula prema Mađarskoj je potpisan u kolovozu 2018. godine. A u 11. mjesecu iste godine je Mađarska skinula blokadu hrvatskom pristupu OECD-u bez jasnog objašnjenja zašto se to dogodilo", dodao je Krešić.

Oporba se nije uspjela dogovoriti treba li premijera slušati dok daje izvješće Saboru o radu Vlade. Krešić kaže kako jedan dio nije htio prisustvovati premijerovom izvješću, no drugi je Plenkoviću dao prolaznu ocjenu.

"Plenković je to iskoristio kako bi poslao poruku o kvaliteti rada oporbe, a iznio je i čitav niz obećanja. Više se bavio obećanjima nego onime što je do sada učinilo", rekao je Krešić.

Cijeli komentar pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene